Tip na film: Nedotknuteľní

NETKY.SK • 7 November 2021, 12:17 • 2 min
Tip na film: Nedotknuteľní

Rozprávka pre dospelých rozpráva príbeh o ochrnutom bohatom aristokratovi Philippovi, ktorý hľadá opatrovníka. Asi nikomu nikdy nenapadlo, že si za opatrovníka vyberie černocha z ulice, ktorý sa práve vráti z väzenia a nespĺňa ani jedno z konvenčných kritérií na ošetrovateľa.

slovakia

left justify in out


Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svojho nového ošetrovateľa vyberie Drissa, živelného mladého muža z predmestia, ktorého práve prepustili z väzenia. Inak povedané - nájde si na túto prácu toho najmenej vhodného človeka.

 

 

Podarí sa im však prepojiť nemožné: Vivaldiho a populárnu hudbu, serióznosť a naozaj žoviálne vtipy, drahé obleky a tepláky. Ich priateľstvo sa tak stáva zábavné, silné, neočakávané a hlavne nedotknuteľné.
Extrovert Driss sa naozaj pomalými krokmi stáva dobrým priateľom ochrnutého milionára, ktorému sa tak oživí jeho život - bez cieľa.

 

img

 

Film úplne stojí na rozdielnosti oboch hlavných postáv. Vo chvíľach, kedy sledujeme viac alebo menej vtipné situácie, ich rozdielnosť naozaj vyniká. V prípade, že sa dostaneme k pokusom o sociálnu kritiku, tak film stráca drive.


Oprávnene ide aj dnes o jeden z najúspešnejších francúzskych trhákov posledných rokov. Niektoré aspekty, ktoré pripomínajú Pretty Woman, tomu skvele dopomáhajú.

 

img

 

Nie je prekvapivé, že je scenár tak trochu vypočítavý a slabšie povahy pomerne dobre citovo vydiera, ale stále znesiteľne. Určite by to dopadlo omnoho horšie, ak by sa témy chopil Hollywood. Francúzi to našťastie neprehnali a z filmu sa nestal príbeh plný klišé a šťastného konca.

 

img

 

Film nedotknuteľní má omnoho viac sporných momentov, ale ak sa na film nebudeme dívať ako na drámu a pristúpime k nemu ako k dobrej komédii, tak si snímku užije takmer každý. Obaja hlavní predstavitelia splnili svoju úlohu naozaj výborne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies