Podozrivého cudzinca z kúpaliska obžalovali za napadnutie policajta

NETKY.SK • 6 August 2016, 06:30 • 2 min
Podozrivého cudzinca z kúpaliska obžalovali za napadnutie policajta

KOŠICE - Obžalobu z trestného činu útoku na verejného činiteľa podal dnes prokurátor na košický okresný súd v prípade britského občana sýrskeho pôvodu Abdulkadera S.

slovakia

left justify in out

Muž svojím podozrivým správaním spôsobil 25. júla dočasné uzavretie košického kúpaliska Červená hviezda. Bezpečnostná hrozba na kúpalisku sa nepotvrdila, po zadržaní políciou však mal muž v cele napadnúť policajta a spôsobiť mu zranenie tváre. Odvtedy ostáva vo väzbe.

 

"Vo štvrtok (4.8.) bolo ukončené vyšetrovanie a dnes sme podali obžalobu na okresný súd pre trestný čin útoku na verejného činiteľa," potvrdil dnes TASR hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

 

Na nedávno obnovenom košickom kúpalisku vzbudil 36-ročný Brit rozruch svojím oblečením, ruksakom a fotením si priestorov. Na podnet personálu zasiahla polícia, pričom vykonala bezpečnostnú a pyrotechnickú previerku kúpaliska. Tá nepotvrdila, že by cudzinec predstavoval nejakú bezpečnostnú hrozbu. Muža zadržali policajti na letisku pred odletom do Británie a umiestnili do cely policajného zaistenia. Na druhý deň ráno pri kontrole podľa obvinenia napadol policajta, zvalil ho, vykrúcal mu ruky a dokonca mu strčil ruku do úst. Okresný súd v Košiciach 29. júla rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies