Piráti pri brehoch Afriky zaútočili na tureckú loď, zabili jedného námorníka a uniesli 15 členov posádky

NETKY.SK • 24 Január 2021, 11:51 • 2 min
Piráti pri brehoch Afriky zaútočili na tureckú loď, zabili jedného námorníka a uniesli 15 členov posádky

Ozbrojení piráti zaútočili na nákladnú loď, uniesli 15 námorníkov a jedného zabili.

slovakia

left justify in out

Ozbrojení piráti zaútočili pri západoafrickom pobreží na tureckú nákladnú loď plaviacu sa pod libérijskou vlajkou, pričom uniesli 15 námorníkov a jedného z nich zabili. Turecko sa v súčasnosti usiluje o prepustenie zajatej posádky.

 

img

 

Plavidlo M/V Mozart bolo na ceste z nigérijského Lagosu do juhoafrického Kapského Mesta, keď naň v sobotu ráno približne 185 kilometrov severozápadne od ostrovného štátu Svätý Tomáš a Princov ostrov zaútočili piráti. Turecké námorné veliteľstvo uviedlo, že posádka sa pôvodne zoskupila v bezpečnom priestore, piráti si však po šiestich hodinách vynútili vstup na palubu. Počas incidentu zahynul občan Azerbajdžanu Farman Ismajilov. Bol to jediný neturecký člen posádky.

 

Piráti uniesli jej väčšinu, znefunkčnili takmer všetky systémy na lodi a zvyšným členom posádky ponechali funkčný iba navigačný systém, ktorý si našiel cestu do prístavu v Gabone. Turecký minister zahraničia Mevlüt Cavusoglu sa vyjadril, že Ankara pokračuje v koordinovaných rokovaniach o prepustení unesených námorníkov. „Piráti ešte musia zaujať nejaké stanovisko,“ poznamenal. V júli 2019 sa stalo niečo podobné pri pobreží Nigérie, kde bolo unesených 10 tureckých námorníkov. Na slobodu sa dostali až po mesiaci.


img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies