Včera sa pod Strečnom objavilo 32 cudzincov, dnes na Donovaloch 14. Oba prípady už rieši cudzinecká polícia

NETKY.SK • 23 Február 2023, 14:07 • 2 min
Včera sa pod Strečnom objavilo 32 cudzincov, dnes na Donovaloch 14. Oba prípady už rieši cudzinecká polícia

Za dva dni sa na Slovensku objavilo 46 cudzincov. Včera večer pod Strečnom 32, mali namierené do Talianska. Dnes na Donovaloch 14, pričom vodič čelí podozreniu zo spáchania prevádzačstva. Oba prípady majú v rukách policajti a vykonávajú potrebné úkony tak, aby odhalili ďalšie podrobnosti.

slovakia

left justify in out

Včera večer (22. 2. 2023) vyslal žilinský operačný dôstojník na cestu 1/18 pod Strečno policajnú hliadku. Na 471 kilometri pri odstavnej ploche boli spozorovaní cudzinci. Policajti po príchode našli v trávnatom poraste popri ceste skupinu ležiacich osôb. Pár metrov od nich smerom k rieke Váh spozorovali ďalšiu skupinu osôb. Celkovo sa na mieste nachádzalo 32 osôb, ktoré tvrdili, že sú občanmi Sýrie, Bangladéša a Nepálu. Doklady totožnosti však nevedeli predložiť. Policajtom  tvrdili, že na miesto prišli kamiónom z Rumunska a majú namierené do Talianska.

Po týchto zisteniach sa na miesto dostavili policajti z Oddelenia cudzineckej polície PZ Žilina a cudzincov predviedli na oddelenie s cieľom zistiť ďalšie podrobnosti.  Po zistení ich totožnosti, vykonaní lustrácii v príslušných informačných systémoch a ostatných administratívnych úkonoch, budú osoby umiestnené v jednom z útvarov policajného zaistenia.

 

Hliadka Mobilnej jednotky RHCP Bratislava dnes (23. 2. 2023) cestou cez Donovaly spozorovala vozidlo s maďarskými evidenčnými číslami. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby vozidlo nejazdilo zo strany na stranu. Policajti neváhali, a keďže na prvý pohľad nebolo zrejmé, či je vodičovi zle, alebo je pod vplyvom alkoholu, okamžite ho zastavili. Vodič z vozidla vyskočil a dal sa na útek, ďaleko však neunikol. Policajti veľmi rýchlo odhalili dôvod jeho úteku, v aute totiž bolo 14 cudzincov. Ako neskôr zistili, išlo o štátnych príslušníkov Sýrie. A keďže v tomto prípade vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstvo, prípad si prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP. Cudzincov si prevzalo Oddelenie cudzineckej polície PZ Banská Bystrica na ďalšie konanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies