Podozrenie na ebolu sa u Nigérijčania v španielskom Alicante nepotvrdilo

NETKY.SK • 18 August 2014, 10:18 • 2 min
Podozrenie na ebolu sa u Nigérijčania v španielskom Alicante nepotvrdilo

ALICANTE - Podozrenie na nákazu ebolou sa u Nigérijčana hospitalizovaného v Španielsku nepotvrdilo. Laboratórne testy ukázali, že muž nie je infikovaný nebezpečným vírusom, oznámilo podľa agentúry DPA v nedeľu španielske ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Nigérijčan, ktorý nedávno cestoval do svojej vlasti, prišiel do nemocnice v meste Alicante na juhovýchodnom pobreží Španielska s horúčkou. Lekári u neho zistili príznaky, ktoré môžu zodpovedať ebole, a umiestnili ho na karanténnu stanicu. Prvé príznaky eboly ako horúčka alebo hnačky môžu byť dôsledkom aj iných chorôb, ako je malária, uviedla DPA.
      

V Madride minulý štvrtok zomrel na ebolu španielsky misionár, ktorý sa nakazil v Libérii a previezli ho do Španielska na ošetrovanie. Išlo o prvú európsku obeť eboly pri súčasnej epidémii, ktorá si v štyroch západoafrických krajinách - Guinei, Libérii, Sierre Leone a Nigérii - od februára podľa poslednej bilancie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vyžiadala 1145 obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies