Podozrenia voči expremiérovi Heathovi vyšetruje už i Scotland Yard

NETKY.SK • 4 August 2015, 19:02 • 2 min
Podozrenia voči expremiérovi Heathovi vyšetruje už i Scotland Yard

LONDÝN - Už aj kriminalisti zo Scotland Yardu sa v spolupráci s políciou vo Wiltshire zapojili do skúmania podozrení, že bývalý britský konzervatívny premiér Edward Heath sa dopustil sexuálneho obťažovania detí.

slovakia

left justify in out

Nezávislé britské grémium, ktoré sa v ostrovnej monarchii zaoberá sťažnosťami na políciu, už v pondelok informovalo, že preskúma postup mužov zákona z Wiltshiru z 90. rokov. Tamojší policajti sa totiž ocitli v podozrení, že nepreverili podozrenia zo sexuálneho obťažovania detí kvôli faktu, že sa s ním spájalo meno konzervatívneho expremiéra Edwarda Heatha. 

 

Polícia z Wiltshiru dnes bez ďalších podrobností informovala, že na výzvu verejnosti, aby sa prihlásili eventuálne obete alebo osoby, ktoré vedia o kauze poskytnúť relevantné informácie, reagovalo viacero ľudí. 


Vyšetrovanie kauzy podľa agentúry DPA potvrdila medzičasom aj polícia z britského ostrova Jersey, kde trávil Heath ako známy stúpenec jachtingu nemálo času a kde mal údajne nielen on, ale aj ďalšie osoby zneužiť deti z miestneho domova. 


Novinárka amerického týždenníka Newsweek pre britskú rozhlasovú stanicu LBC uviedla, že jej pred štyrmi rokmi napriek platnému vízu odmietli vstup na územie Veľkej Británie. Stalo sa tak podľa jej slov v čase, keď zhromažďovala informácie o spomínaných podozreniach voči Heathovi a iným osobám v súvislosti s ostrovom Jersey, ako aj o tamojších daňových deliktoch. 


Sir Edward Heath bol britským premiérom v rokoch 1970-74. Práve počas jeho vlády sa Spojené kráľovstvo stalo 1. januára 1973 členskou krajinou predchodcu Európskej únie - Európskeho hospodárskeho spoločenstva. Na čele britských konzervatívcov ho po desiatich rokoch vystriedala v roku 1975 Margaret Thatcherová. Heath bol príležitostným dirigentom a organistom, autorom, zberateľom umenia a vyznávačom jachtingu. 


Edward Heath zomrel v roku 2005 v Salisbury, kde žil dlhší čas, vo veku 89 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies