Podoľak: Vojenskou stratégiou Ukrajiny je „vytvoriť chaos“

NETKY.SK • 17 August 2022, 06:00 • 2 min
Podoľak: Vojenskou stratégiou Ukrajiny je „vytvoriť chaos“

LONDÝN/KYJEV – Hlavný poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v exkluzívnom interview pre britský denník The Guardian povedal, že „v nasledujúcich dvoch či troch mesiacoch“ môže prísť k ďalším podobným útokom.

slovakia

left justify in out

Podobné útoky, aké podnikli neznámi útočníci v utorok na železničný uzol a leteckú základňu na Krymskom polostrove. Moskva anektovala ukrajinský Krymský polostrov v roku 2014. Rusko uviedlo, že výbuchy v muničnom sklade neďaleko mesta Džankoj na severe Krymského polostrova spôsobil požiar.

 

img

 

Hoci sa Ukrajina neprihlásila k zodpovednosti za utorkové útoky, podľa poradcu prezidenta Volodymyra Zelenského je incident „pripomenutím“, že „Krym okupovaný Rusmi znamená ďalšie výbuchy skladov a vysoké riziko smrti pre votrelcov a zlodejov“.

 

 

„Našou stratégiou je zničiť logistiku, zásobovacie trasy hlboko vo vnútrozemí Krymu, sklady munície a ďalšie objekty ich vojenskej infraštruktúry. Vytvára to chaos v ich vlastných ozbrojených silách,“ dodal Podoľak v rozhovore, ktorý portál denníka Guardian zverejnil v utorok.

 

Možno vás zaujme: Cez Krymský most do Ruska prúdi rekordný počet vozidiel



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies