USA aj naďalej trápia osýpky, väčšina obyvateľov Kalifornie je v karanténe

NETKY.SK • 26 Apríl 2019, 10:34 • 2 min
USA aj naďalej trápia osýpky, väčšina obyvateľov Kalifornie je v karanténe

LOS ANGELES - Pre podozrenie z nakazenia vírusu osýpok nemôžu stovky študentov a zamestnancov amerického štátu Kalifornia vychádzať von. Agentúra AFP o tom informovala verejnosť počas dnešného dňa s tým, že takouto cestou sa krajina snaží zabrániť ďalšiemu šíreniu epidémie.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty od začiatku roku 2019 zaznamenali už rekordných 695 prípadov nakazania osýpok. Podľa viacerých zdrojov stojí za šírením tejto epidémie klamlivá kampaň, na základe ktorej rodičia odmietajú dať zaočkovať svoje deti. V Kalifornii je situácia už vážna. Zákaz vychádzania a týka viac ako 200 študentov a zamestnancov prestížnej Kalifornskej univerzity (UCLA) a takisto aj štátnej univerzity (CSU).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

More than 200 students and staff at two Los Angeles universities have been quarantined because they may have been exposed to measles or are not immunized and can not show their immunity, authorities said Thursday. The order issued on Wednesday related to the campus of the University of California (UCLA) and the California State University, requires that exposed persons remain in their homes, avoid contact with others and notify the authorities if they develop symptoms. Source: apnews #corelionnews #news #new #present #travel #world #worldnews #interesting #information #moment #impact #video #losangeles #usa #measles #health #photo #photography #presente #today #hoy #jueves #thursday #science #nature #ucla

Príspevok, ktorý zdieľa Corelion News (@corelionnews),

 

Karanténa sa týka aj tých osôb, ktoré nemusia byť nevyhnutne napadnuté vírusom, ale nemôžu sa preukázať tým, že boli proti osýpkam zaočkované. Úrady v obave z možného rozšírenia nákazy nariadili všetkým osobám, na ktoré sa vzťahuje nariadenie o karanténe, aby nechodili do školy ani do práce a v prípade, že sa u nich objavia príznaky choroby, okamžite kontaktovali svojho lekára, alebo iné zdravotné zariadenie.

 

img

 

 

Osýpky patria medzi najzávažnejšie vírusové ochorenia. Ich vírus sa šíri kašľaním alebo kýchaním a vo vzduchu zostáva dlho po tom, čo infikovaná osoba opustí danú miestnosť. "Výskyt osýpok na celom svete počas prvých troch mesiacov roku 2019 v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka vzrástol o celých 300%," ako uvádza Svetová zdravotnćka organizácia (WHO) pod záštitou OSN.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies