Podnikatelia pozor: Priznanie ku dani z motorových vozidiel treba podať do konca januára

NETKY.SK • 30 Január 2014, 08:02 • 2 min
Podnikatelia pozor: Priznanie ku dani z motorových vozidiel treba podať do konca januára

BRATISLAVA - Podnikateľom už ostávajú len dva dni na podanie daňového priznania ku dani z motorových vozidiel za minulý rok.

slovakia

left justify in out

Termínom pre splnenie tejto povinnosti je 31. január 2014. "Platitelia DPH musia daňové priznanie poslať na finančnú správu elektronicky," informovala hovorkyňa Finančnej správy (FS) Patrícia Macíková.

Daňová povinnosť ku dani z motorových vozidiel vzniká dňom použitia vozidla na podnikanie a zaniká dňom, ktorým sa vozidlo prestalo používať na podnikanie. Za zánik daňovej povinnosti sa považuje ukončenie a prerušenie podnikateľskej činnosti, predaj a krádež motorového vozidla, prípadne vyradenie motorového vozidla z evidencie.

Pri výpočte dane sa vychádza zo sadzby uvedenej vo všeobecnom záväznom nariadení príslušného vyššieho územného celku platnom na rok 2013. Daňové priznanie podáva podnikateľ miestne príslušnému správcovi dane.

Priznanie je potrebné podať za vozidlo, ktoré je evidované na Slovensku a používa sa na podnikanie alebo na činnosti, z ktorých príjmy sú predmetom dane z príjmov. Vozidlá, ktoré majú pridelené zahraničné evidenčné čísla nepodliehajú dani z motorových vozidiel, a to i napriek tomu, že sa budú používať na podnikanie na území SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies