Podnik Lesy SR stiahol žalobu na bývalého poslanca Mičovského

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 11:18 • 2 min
Podnik Lesy SR stiahol žalobu na bývalého poslanca Mičovského

BRATISLAVA - Štátny podnik Lesy SR stiahol žalobu na bývalého poslanca Národnej rady SR Jána Mičovského. Išlo o žalobu za jeho vyjadrenia o verejnom obstarávaní odvozu dreva v štátnom podniku, ktoré bývalý poslanec označil za krádež.

slovakia

left justify in out

"Po parlamentných voľbách došlo k personálnym výmenám v podniku Lesy SR. Samozrejme, nevidím všetky súvislosti, ale oceňujem, že na nedávnom pracovnom stretnutí mi nový riaditeľ podniku navrhol stiahnutie žaloby," povedal na stredajšej tlačovej besede Mičovský.

 

Štátne lesy mali podľa bývalého poslanca uznať, že poslanec Ján Mičovský konal vo verejnom záujme, čo má potvrdzovať aj text dohody medzi ním a podnikom Lesy SR. "Žalobca podľa mňa priznal, že to, čo som vykonal, bolo v poriadku, a že na veci, na ktoré som poukázal, v poriadku vôbec neboli. Je to silný odkaz pre ľudí, ktorí sa stretnú so zlom, aby nemlčali,“ konštatoval Mičovský s tým, že v texte dohody štátne lesy priznali, že poukázaním na spomínané verejné obstarávanie konal bývalý poslanec vo verejnom záujme.

 

Bývalý poslanec za OĽaNO počas vykonávania svojho mandátu poukázal na údajné tunelovanie štátnych lesov. Podľa Mičovského vo verejnej súťaži na odvoz dreva mal podnik vyradiť z činnosti tých, ktorí doposiaľ drevo vozili lacno. "Spôsob sa našiel. Vyhlasovatelia súťaže žiadali, aby sa jej mohli zúčastniť len tí, ktorí spĺňajú tvrdo nastavené podmienky. Išlo napríklad o zábezpeku 300 tisíc eur, obrat minimálne 10 mil. eur, či vlastníctvo aspoň 33 áut, ktoré museli spĺňať ekologickú normu EURO 4,“ uviedol vo svojom vyhlásení Mičovský, podľa ktorého mali prísť štátne lesy vďaka takémuto zmanipulovanému tendru o zhruba 10 mil. eur.

 

Následne v decembri 2014 podali na neho Lesy SR žalobu a žiadali nemajetkovú ujmu v hodnote 100 tisíc eur.


md;me



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies