Podmienky na doručenie lode Mistral Rusku ešte neboli splnené

NETKY.SK • 30 Október 2014, 09:54 • 2 min
Podmienky na doručenie lode Mistral Rusku ešte neboli splnené

PARÍŽ - Francúzsko dnes uviedlo, že doposiaľ neboli splnené podmienky na doručenie prvej z dvoch vrtuľníkových lodí triedy Mistral Rusku. Ide o protirečivé vyjadrenia v porovnaní so štvrtkovým vyhlásením Ruska, podľa ktorého si Moskva môže prvú zásielku prevziať 14. novembra, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Podmienky na doručenie Mistralu ešte neboli splnené," povedal francúzsky minister financií Michel Sapin v rozhovore pre rozhlasovú stanicu RTL. "Aké sú tieto podmienky? Na Ukrajine sme v situácii, ktorá sa viac normalizuje; to umožňuje upokojenie vecí," dodal Sapin.    

 

Ruská agentúra RIA Novosti v stredu citovala ruského vicepremiéra Dmitrija Rogozina, ktorý uviedol, že si Moskva môže prvú vrtuľníkovú loď Mistral od Ruska prevziať 14. novembra.

 

Na základe kontraktu v hodnote 1,2 miliardy eur má francúzsky výrobca odovzdať Rusku loď Vladivostok tento mesiac, plavidlo Sevastopol v roku 2015. V prípade, ak Francúzsko podmienky kontraktu nesplní, bude musieť zaplatiť Rusku pokutu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies