Podľa ukrajinského prezidenta Zelenského všetky Patrioty na Ukrajine fungujú a zostreľujú ruské rakety

NETKY.SK • 19 Jún 2023, 10:00 • 2 min
Podľa ukrajinského prezidenta Zelenského všetky Patrioty na Ukrajine fungujú a zostreľujú ruské rakety

KYJEV - Všetky systémy protivzdušnej obrany Patriot, ktoré Spojené štáty dodali Ukrajine v apríli tohto roka, stále fungujú, uviedol v nedeľu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

slovakia

left justify in out

Všetky systémy protivzdušnej obrany Patriot, ktoré Spojené štáty dodali Ukrajine v apríli tohto roka, stále fungujú, uviedol v nedeľu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR o tom informuje v pondelok na základe správy denníka The Guardian.

 

"Sú stále tu, stále všetky fungujú a zostreľujú ruské rakety. Nebol zničený ani jediný patriot," povedal Zelenskyj v pravidelnom večernom prejave. Jeho vyjadrenia sú podľa britského denníka odpoveďou na výroky ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten na minulotýždňovom Petrohradskom medzinárodnom ekonomickom fóre tvrdil, že Moskva zničila päť systémov Patriot blízko ukrajinskej metropoly Kyjev.

 

Zelenskyj zároveň v nedeľu poďakoval všetkým "obrancom (ukrajinského) neba" vrátane pilotov, pripomína Guardian. Ukrajinskí vojenskí piloti podľa neho počas uplynulého týždňa podnikli "viac než 100 skupinových náletov na nepriateľské pozície a zázemie (nepriateľa)", pričom boli zničené takmer tri desiatky ruských rakiet a asi 50 útočných bezpilotných lietadiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies