Vo voľbách v Srbsku zvíťazil prezident Vučič

NETKY.SK • 4 Apríl 2022, 06:31 • 2 min
Vo voľbách v Srbsku zvíťazil prezident Vučič

BELEHRAD – Srbský prezident Aleksandar Vučič si v nedeľňajších voľbách hlavy štátu zabezpečil ďalšie päťročné funkčné obdobie už v prvom kole. Vyplýva to z prognóz inštitútov IPSOS a CESID zverejnených neskoro večer, podľa ktorých získal takmer 60 percent hlasov. TASR o tom informuje na základe servisu agentúr APA, AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Samotný Vučič v televíznom vystúpení deklaroval svoje víťazstvo a podobne vyhlásil, že už v prvom kole dostal približne 60 percent hlasov. Jeho hlavný opozičný vyzývateľ, bývalý armádny generál Zdravko Ponoš získal podľa prognóz len niečo nad 17 percent hlasov.

 

 

img

 

V súbežných parlamentných voľbách podľa týchto prognóz, vychádzajúcich z priebežného sčítania hlasov, zvíťazila Vučičova Srbská pokroková strana (SNS) s približne 43 percentami hlasov. Opozičnej koalícii Zjednotené Srbsko odhady predpovedajú druhé miesto so ziskom okolo 13 percent.

 

img

 

Koaliční socialisti dostali podľa prognózy CESID 11,6 percenta hlasov. Doterajší vládnuci tábor tak bude mať v srbskom parlamente naďalej väčšinu. SNS je pri moci v krajine už desať rokov.

 

Možno vás zaujme: Voľby v Maďarsku vyhral Fidesz




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies