Podľa SASKY môže byť zahraničnopolitická orientácia Slovenska po voľbách vážne ohrozená

NETKY.SK • 19 Jún 2023, 14:00 • 2 min
Podľa SASKY môže byť zahraničnopolitická orientácia Slovenska po voľbách vážne ohrozená

BRATISLAVA - Zahraničnopolitická pozícia Slovenskej republiky môže byť po najbližších parlamentných voľbách podľa strany Sloboda a Solidarita (SASKA) vážne ohrozená. Dôvodom sú viaceré výroky, ale aj kroky predsedu Smeru, SNS či fašistov.

slovakia

left justify in out

„Ak by o medzinárodnej pomoci Ukrajine rozhodovali Robert Fico alebo Republika, Rusko by už po roku svojej agresie mohlo mať spoločnú hranicu so Slovenskom. Smer síce často hovorí, že je za okamžitý mier, zamlčiava však, že v skutočnosti hovorí o tom, že Ukrajina by musela prestať brániť svoju územnú celistvosť a zrejme sa aj vzdať svojich území. Napriek tomu, že Smer a fašisti hovoria o dôležitosti suverénnej zahraničnej politiky Slovenskej republiky, šíria propagandu z Ruska. Na príklade postoja Smeru a fašistov, ktorí aktívne zbierajú podpisy za vystúpenie z NATO, sa názorne ukazuje budúce ohrozenie zahraničnopolitickej pozície Slovenska,“ uviedol poslanec NR SR za SASKU Juraj Krúpa.

 

Aj z tohto dôvodu organizuje SASKA v stredu 21. júna o 13:00 diskusiu na tému „Hrozí Slovensku po voľbách izolácia?“. Rečniť budú bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok, bývalý europoslanec Boris Zala a sociológ Michal Vašečka. O úvodný príhovor sa postará jeden z lídrov revolúcie 89 Ladislav Snopko. Diskusiu moderuje novinár Štefan Hríb.

 

img

 

„SASKA je čitateľná strana. Členstvo Slovenskej republiky v EÚ a NATO je pre nás nespochybniteľné. Rovnako, ako je pre nás nespochybniteľná pomoc Ukrajine. Jednou z najdôležitejších tém predvolebnej diskusie však musí byť naše hodnotové a teda aj naše zahraničnopolitické a bezpečnostné ukotvenie Slovenska. Urobíme všetko pre to, aby sme spolu so všetkými, ktorí nám pomôžu, zastavili najväčšie ohrozenie našej krajiny, Roberta Fica,“ uzavrel predseda SASKY Richard Sulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies