Podľa prognóz počet používateľov kryptomien v tomto roku stúpne o štvrtinu na 830 miliónov

NETKY.SK • 27 Január 2024, 10:42 • 2 min
Podľa prognóz počet používateľov kryptomien v tomto roku stúpne o štvrtinu na 830 miliónov

Kryptomeny majú za sebou fantastický rok 2023, pričom väčšina z tých naozaj dôležitých zaznamenala dvoj- a trojciferný rast cien. Táto skutočnosť vyvolala vlani zvýšenú obchodnú aktivitu v kryptopriestore, čo spôsobilo prudký nárast celkového počtu používateľov kryptomien.

slovakia

left justify in out

Kryptomeny sa vrátili do hry

Kryptomeny zaznamenali v minulom roku vážny návrat, čo prekvapilo mnohých investorov, ktorí tvrdili, že kryptotrh je mŕtvy. Po brutálnom roku 2022, ktorý vystrašil investorov a vymazal z trhu stovky miliárd dolárov, cenové zvýšenie v roku 2023 znovu vybudovalo dôveru v krypto a prilákalo viac používateľov kryptomien ako kedykoľvek predtým.

 

Podľa prieskumu Statista v rokoch 2020 až 2022 začalo používať kryptomeny ako platobnú metódu alebo investíciu viac ako 350 miliónov ľudí na celom svete. Masové prijímanie digitálnych aktív pokračovalo v minulom roku napriek náročným ekonomickým podmienkam a protivetrom, ktorým kryptopriemysel musel čeliť.

 

Nárast používateľov o 57 %

Len v roku 2023 počet používateľov kryptomien medziročne stúpol o masívnych 57 % a celosvetovo dosiahol 670,5 milióna. Štatistiky ukazujú, že globálna používateľská základňa kryptomien bude rásť aj v roku 2024, hoci pomalšie ako v predchádzajúcich rokoch.

 

Podľa portálu Altinedex.com by počet ľudí, ktorí to skúsia s kryptomenami, mal stúpnuť o ďalších 160 miliónov používateľov či investorov. Tým by sa celkový počet používateľov na trhu mal zvýšiť na 833,7 milióna ľudí, čo je takmer 15-krát viac ako pred piatimi rokmi. Očakáva sa tiež, že do roku 2028 kryptopriemysel dosiahne nový míľnik s jednou miliardou používateľov na celom svete.

Každý štvrtý používateľ kryptomien bude z Indie

Kryptoanalytici tiež očakávajú, že najrýchlejší rast penetrácie kryptomien si aj naďalej udrží India. Krajina už v posledných rokoch zaznamenala výrazný nárast kryptoinvestorov poháňaný rastúcou, dobre vzdelanou strednou triedou v kombinácii s menej rozvinutým tradičným finančným systémom. Predpokladajú, že v roku 2024 bude každý štvrtý používateľ kryptomien pochádzať práve z Indie.

 

Hoci väčšina celkovej hodnoty kryptotransakcií pochádza z amerického trhu, obyvatelia USA v používaní kryptomien za Indiou výrazne zaostávajú. Nasledujú Brazílčania, Rusi, obyvatelia Spojeného kráľovstva a Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FinReport, kryptomagazín, Foto: Trend / Shutterstock (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies