Ábel Ravasz odstupuje z predsedníctva strany. Most-Híd sa podľa neho ideovo zničí

NETKY.SK • 26 Máj 2021, 13:52 • 2 min
Ábel Ravasz odstupuje z predsedníctva strany. Most-Híd sa podľa neho ideovo zničí

BRATISLAVA – Ábel Ravasz odstupuje z predsedníctva strany Most-Híd. Oznámil to v tlačovej správe.

slovakia

left justify in out

Dôvodom majú byť zdĺhavé rokovania medzi maďarskými stranami, ktoré sa ťahajú už od roku 2019. Ravasz je presvedčený, že ak sa Most-Híd bude aj naďalej podieľať na rokovaniach o zjednotení maďarských strán, ideovo sa zničí.

„Medzitým sa maďarská politická scéna radikalizuje, stáva sa závislou od Budapešti, stráca svojich spojencov. Naši voliči, ktorí už dekádu volia pokojné spolunažívanie národov a národností na základe korektných vzťahov, si zaslúžia viac, ako takúto agóniu,“ uviedol Ravasz.

Bývalý splnomocnenec vlády pre rómske komunity dodal, že na zabezpečení politickej reprezentácie pokojného spolunažívania národností chce pracovať aj naďalej z pozície prezidenta Inštitútu Mateja Bela.

 

Predseda strany László Sólymos v reakcii uviedol, že strane je Ravaszove rozhodnutie ľúto. Oceňuje však, že v nej ostane aj naďalej a chce pracovať v jej prospech.

 

„Konflikty medzi stranami Most-Híd a SMK nie je možné vyriešiť za niekoľko mesiacov. Chcel som, aby nová strana vznikla do konca roka 2020. To sa nestalo. Napriek tomu si nemyslím, že je čas uterák hodiť do ringu,“ povedal Sólymos.

 

Dodal, že pre Most-Híd sú naďalej dôležité všetky hodnoty a aj keď bude súčasťou novej strany, bude pre neho dôležité, aby úspešne reprezentoval všetky národnosti v južných a východných regiónoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona