Podľa Hantuchovej nemá SR čo stratiť, Cibulková meškala

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 12:23 • 2 min
Podľa Hantuchovej nemá SR čo stratiť, Cibulková meškala

BRATISLAVA - Slovenské tenistky odcestovali v pondelok ráno cez Viedeň do Moskvy, kde ich počas víkendu čaká semifinále svetovej skupiny Pohára federácie. S vyše polhodinovým meškaním prišla na zraz len Dominika Cibulková, ktorú ráno o šiestej zaskočil dopingový komisár. Cibulková mala v rámci antidopingového systému Adams nahlásené, že ju kontrolóri zastihnú v pondelok ráno medzi šiestou a siedmou doma.

slovakia

left justify in out

Slovenky neodchádzali do Ruska v pozícii favoritiek. Kapitán reprezentácie tenistiek SR Matej Lipták nominoval na zápas na antuke v hale Športového komplexu Krylatské kvarteto Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová. Šéf "zbornej" Šamiľ Tarpiščev vyrukoval s kvartetom Maria Kirilenková, Anastasia Pavľučenkovová, Jekaterina Makarovová a Jelena Vesninová. V každom družstve ešte môžu nastať dve zmeny pred žrebom programu, ktorý bude v piatok 19. apríla. 

"Rusko má silný tím, veľký výber hráčok, ktoré môžu nastúpiť. Hrá v domácom prostredí, bude to určite náročné stretnutie. So Šarapovovou by to bolo trochu o inom. Ale všetky ruské hráčky sú veľmi kvalitné. Kirilenková má skvelý rok. Pavľučenkovová mi herne veľmi nevyhovuje. Ktokoľvek z ich strany nastúpi, budú to náročné zápasy. Nemáme však čo stratiť, všetci sa tešíme. Trénovala som teraz týždeň v Monte Carle, mám za sebou dobrú prípravu a ešte týždeň máme pred sebou. Dúfam, že to s kapitánom tak nastavíme, že budem pripravená na stretnutia," povedala podľa webu Slovenského tenisového zväzu Daniela Hantuchová. 

Čoskoro tridsaťročná tenistka debutovala v Pohári federácie práve v Moskve pred štrnástimi rokmi. O konci fedcupovej kariéry veľmi nerozmýšľa. "Keby mi niekto v roku 1999 povedal, že v roku 2013 znovu pôjdem hrať do Moskvy, tak sa na tom zasmejem. Neverila by som, že budem mať takú dlhú kariéru. Veľmi si to vážim a budem si to užívať, ale o nejakom vyvrcholení alebo závere kariéry ešte neuvažujem," doplnila pre stz.sk Hantuchová, ktorá si pochvaľuje súčasnú atmosféru vo fedcupovom tíme Slovenska. "Každý jeden v tíme do toho dáva sto percent. Veľmi si ten spoločný týždeň užijeme. Nepamätám si, kedy sme v minulosti zažili toľko srandy ako naposledy v Srbsku. O tom je tenis - o krásnych chvíľach, keď sa o to, čo sa podarí na dvorci, môže človek podeliť s tímom. Rok 2002, keď sme vyhrali, i tento priniesli také zážitky, pre ktoré sa to oplatí robiť," dodala pre stz.sk Hantuchová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies