Podľa Európskej únie je demolácia palestínskych budov v rozpore s medzinárodným právom

NETKY.SK • 22 Júl 2019, 15:17 • 2 min
Podľa Európskej únie je demolácia palestínskych budov v rozpore s medzinárodným právom

BRUSEL - Demolácia palestínskych budov v oblasti Jeruzalema je v rozpore s medzinárodným právom, vyhlásila v pondelok Maja Kocijančičová, hovorkyňa šéfky zahraničnej politiky EÚ Federicy Mogheriniovej.

slovakia

left justify in out

"Izraelská politika osídľovania vrátane opatrení prijatých v tomto kontexte, ako sú nútené prevody, súdne vysťahovanie, demolácie a konfiškácia domov, je podľa medzinárodného práva nezákonná," povedala Kocijančičová, ktorú citovala agentúra DPA.

 

"Očakávame, že izraelské úrady okamžite zastavia prebiehajúce demolácie," zdôraznila hovorkyňa.

 

 

Podľa Kocijančičovej sa väčšina týchto budov nachádza v tzv. oblasti A a B na západnom brehu Jordánu, kde sa v súlade s dohodami z Osla uplatňuje v občianskych otázkach jurisdikcia Palestínskej samosprávy.

 

EÚ vedie významný fond pre Palestínu a bude naďalej podporovať palestínsku samosprávu a Agentúru OSN pre pomoc a prácu pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA), povedala šéfka zahraničnej politiky EÚ Federica Mogherini. 

 

"Budeme pokračovať v podpore palestínskej autority, pokračovať v podpore UNRWA, pracovať pre bezpečnosť všetkých, pretože vieme, že čím viac môžeme dosiahnuť pokrok na mieste, tým viac to môže pomôcť predchádzať násiliu a tým viac to môže pomôcť aj obnoviť politický proces,“ povedal Mogheriniová pre trtworld.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies