Na Obamovej párty sa zrejme nakazili desiatky ľudí koronavírusom

NETKY.SK • 14 August 2021, 16:50 • 2 min
Na Obamovej párty sa zrejme nakazili desiatky ľudí koronavírusom

Barack Obama sa rozhodol v čase pandémie usporiadať narodeninovú oslavu na svojom pozemku na ostrove Martha's Vineyard. V sobotu 7. augusta sa tam zišlo 300 až 400 ľudí vrátane čašníkov a kuchárov. Niekoľko dní po oslave medzi nimi zistili 74 nových prípadov koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych úradov je ešte príliš skoro na to, aby sa dalo potvrdiť, či Obamova párty naozaj prispela k nárastu pozitivity.

 

 

 

 

Barack Obama sa ocitol v centre kritiky pre plánovanie veľkej oslavy. Preto bol priamo na mieste covidový koordinátor, ktorý kontroloval negatívne testy všetkých účastníkov. Obama okrem toho zúžil zoznam hostí.

 

Prečítajte si: Otec Britney Spearsovej sa vzdal správy jej majetku

 

Na oslavu dorazili hviezdy ako John Legend, Chrissy Teigen, Bradley Cooper, Beyoncé , Jay-Z a ďalšie. Mnoho celebrít bývalo v okolitých hoteloch, ktoré museli dočasne ukončiť prevádzku kvôli nakazeným zamestnancom.

 

"Momentálne nevieme o žiadnych prípadoch napojených na Obamovu párty," povedala hovorkyňa miestneho zdravotníckeho systému Maura Valley. "Je stále ešte skoro, istí si budeme až po dôslednom vytrasování kontaktov."

 

 

V oblasti ostrova bolo nedávno nariadené nosenie rúšok v reštauračných zariadeniach, na Obamovej oslave však nikto nemal žiadne rúško. Týždeň pred udalosťou bolo na ostrove zistených 48 nových prípadov, teda dvakrát viac než o týždeň predtým. Odvtedy rástli počty pozitívnych testov doslova každý deň. To ale exprezidenta od veľkej akcie neodradilo.

 

"Na tú párty by som nešiel, ani keby ma pozvali," povedal priateľ jedného z pracovníkov, ktorý v ten deň na Obamovom pozemku pracoval. "Som si istý, že niektorí účastníci si so sebou odviezli aj niečo naviac, než čo si zbalili. Len počkajte."

 

Miestne úrady varovali, že ani očkovaní nie sú úplne imúnniZo 48 ľudí, ktorí sa nakazili týždeň pred oslavou, mala viac ako polovica za sebou aspoň jednu dávku vakcíny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies