Podľa daniarov sú tvrdenia KDH o zlyhaní zavádzajúce, rezort financií robí audit

NETKY.SK • 6 August 2015, 15:00 • 2 min
Podľa daniarov sú tvrdenia KDH o zlyhaní zavádzajúce, rezort financií robí audit

BRATISLAVA - Finančná správa (FS) odmieta dnešné vyhlásenia opozičného KDH, že v dôsledku minulotýždňového pochybenia pracovníka finančnej správy sa dostali státisíce ľudí do neistoty a vznikli aj finančné straty pre štát.

slovakia

left justify in out

"Finančná správa považuje takéto zavádzajúce tvrdenia za pokus zneužiť finančnú správu v predvolebnom politickom boji," konštatovala v stanovisku pre TASR jej hovorkyňa Patrícia Macíková. Pripomenula, že primárnym cieľom FS je výber daní a boj s daňovými podvodníkmi. Podľa jej slov sa za posledné tri roky ukázalo, že tento cieľ napĺňa veľmi úspešne. "Najlepším dôkazom je nielen posledná daňová prognóza, ale aj zásadný obrat v boji proti daňovým podvodom, ku ktorému v uplynulých troch rokoch reálne došlo," zdôraznila.

 

Daniari taktiež upozornili na to, že v prípade chybných zostáv pre Sociálnu poisťovňu (SP) a zdravotné poisťovne boli problémy odstránené do 48 hodín od ich nahlásenia. "V žiadnom prípade nešlo o systémovú chybu alebo systémové zlyhanie. Spolu s dotknutými inštitúciami zabezpečujeme, aby prípadné reklamačné procesy prebehli bez dodatočného obťažovania dotknutých občanov," dodala Macíková.

 

KDH dnes vyzvalo ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD), aby na finančnú správu poslal kontrolu. Podľa hnutia už len samotné predĺženie splatnosti júlových odvodov SP o mesiac naznačuje problémy. "Je nám naozaj ľúto, že KDH vyťahuje stále tie isté pseudoargumenty, a pritom samo KDH bolo súčasťou vlády, ktorá zruinovala systém finančnej správy," uviedol tlačový odbor rezortu financií s tým, že minister dal už minulý týždeň príkaz na vykonanie auditu na Finančnom riaditeľstve SR.

 

"Začiatkom tohto týždňa bola zostavená komisia, ktorá už v týchto dňoch preveruje celú situáciu. Hneď po ukončení auditu bude ministerstvo financií informovať verejnosť o zistených výsledkoch," informoval rezort.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies