Podľa Collinu sú vo výhode tímy, ktoré viac faulujú

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 15:33 • 2 min
Podľa Collinu sú vo výhode tímy, ktoré viac faulujú

TURÍN - Podľa šéfa rozhodcovskej komisie Európskej futbalovej únie (UEFA) Taliana Pierluigiho Collinu sú v súčasnosti vo výhode tímy, ktorých hráči viac faulujú. Bývalý elitný arbiter navrhuje, že hráč, ktorý tvrdým faulom vyradí z hry súpera a ten po jeho zákroku potrebuje ošetrenie, by mal byť rovnako postavený mimo hru až do momentu, keď je ošetrený hráč opäť pripravený zasiahnuť do zápasu.

slovakia

left justify in out

"Futbal v súčasnosti dáva výhodu hráčom, ktorí viac faulujú. Bolo by dobré, aby sa v prípade nedovoleného zákroku sily na trávniku vyrovnali. Faulujúci by mal počkať na kraji ihriska až do momentu, keď bude faulovaný pripravený opäť zasiahnuť do hry," uviedol Collina, ktorému sa nepáči ani aktuálne pravidlo o tzv. trojitom treste. Podľa platnej regule v prípade, že faulujúci nedovoleným zákrokom zastaví v pokutovom území hráča v čistej šanci nasleduje pokutový kop, previnilca vylúčia do konca zápasu a suspendujú na ďalšie stretnutia.
     

"Toto pravidlo sa malo zmeniť už dávnejšie. Je príliš prísne. Maximom by mali byť dva tresty, nie tri," dodal Collina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies