Módne kúsky sa vrátili v čase. Pozrite si štýlové oblečenie, ktoré je opäť v móde

NETKY.SK • 29 Október 2023, 15:05 • 2 min
Módne kúsky sa vrátili v čase. Pozrite si štýlové oblečenie, ktoré je opäť v móde

Všetko čo kedysi bolo v móde, prišlo k nám naspäť v podobe extravagantých štýlových kúskov. Dnes sme si pripravili niekoľko takýchto outfitov, ktoré rozžiaria váš šatník a upútajú pozornosť.

slovakia

left justify in out

Džínsy s vysokým pásom

Džínsy s vysokým pásom sú späť v móde už niekoľko rokov a nevidíme ich tak skoro, ako by zmizli. Tieto nohavice sú stále populárne v priebehu vekov a naďalej sa vyvíjajú, aby zapadli do súčasných módnych štandardov. Trend džínsov s vysokým pásom vznikol v 80. rokoch a my sme radi, že sa opäť vrátil!

 

Mom džínsy

Poznáte ten typ – vysoký pás a nohavice voľného strihu, ktoré sa v členku zužujú akurát tak, kde sú zvyčajne vyhrnuté a zakončené sandálmi alebo inou jemnou obuvou. Mom džínsy sú späť. Úzke džínsy už nie sú jedinými nohavicami, ktoré sa predávajú v obchodoch.

Okrúhle okuliare

Kruhové rámy sa pomaly, ale isto vracajú späť do štýlu už pár rokov. Tento trend vznikol v 20. rokoch 20. storočia a vrátil sa v 70. rokoch najmä vďaka vplyvu ľudí ako John Lennon a Janis Joplin. V roku 2019 ich opäť vidíme a je to nádherný impulz z minulosti.

 

Grunge móda

Charakteristickým znakom tínedžerskej rebélie 90. rokov a začiatku 20. storočia bol vzostup grungeovej módy. Pančuchové nohavice pod šortky, nadrozmerné saká, tmavé očné linky, tričká s pásikmi, veľké tenisky, široké džínsy a opasky s cvočkami. Nájdite si čas, aby ste vzdali hold svojej temnej ére tým, že sa vyzdobíte v tých najlepších grungeových outfitoch, ktoré ste kedysi nosili. 


Dvojitý denim

Džínsovina na denime sa pred nedávnym návratom tohto štýlu stala známou ako módne faux pas.

Teraz s radosťou oznamujeme, že trendom je dvojitá džínsovina a myslíme si, že je lepšia ako kedykoľvek predtým. Či už si vyberiete džínsové kúsky v rovnakom odtieni alebo úplne iných farbách (napríklad bielu džínsovú bundu v kombinácii s modrými džínsami), v dvojitom džínsovom strihu určite zaujmete. 


"Bucket hats"

Bucket klobúky sú viac než vítanou alternatívou k baseballovým klobúkom a slnečným klobúkom. Relatívne minimálny kúsok má stále schopnosť meniť celkový efekt outfitu podľa toho, akú farbu alebo vzor si chytíte, a navyše ponúka určitú ochranu pred slnkom pre vašu tvár.

Cyklistické šortky

Cyklistické šortky, ktoré majú svoj moment v 80. rokoch a potom znova v 90. a teraz v 21. storočí, sa neustále vracajú ako horúci trend v móde. Celebrity ako Kim Kardashian West a Bella Hadid kombinujú tieto šortky s nadrozmernými svetrami, tričkami a často aj s párom robustných tenisiek. 

Robustné tenisky

Hrubé tenisky boli trendom, o ktorom si nikto nemyslel, že sa opäť vráti do módy. Ale ako to bolo v 80. rokoch, aj tieto zaznamenali obrovský comeback s mnohými dizajnérskymi značkami, ako sú Gucci a Balenciaga, ktoré rozkývali mohutné tenisky.

Zdroje:

https://southtree.com/blogs/artifact/10-fashion-trends-that-are-making-a-comeback

https://www.glam.com/1341981/returning-early-aughts-90s-fashion-trends-2023/

https://luxiders.com/fashion-trends-old-clothing-thats-back-in-style/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: leoncechenal.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies