Robert Fico varuje Českú republiku. Európsku komisiu vyzval na preskúmanie dodržiavania ľudských práv

NETKY.SK • 20 September 2021, 13:07 • 2 min
Robert Fico varuje Českú republiku. Európsku komisiu vyzval na preskúmanie dodržiavania ľudských práv

Robert Fico už v nedeľu avizoval, že v pondelok 20. septembra usporiada tlačovú konferenciu predovšetkým pre české médiá, a to na bližšie neurčenom mieste na spoločných hraniciach.

slovakia

left justify in out

,,Nech je súčasná situácia mementom pre Česko," povedal na úvod tlačovej konferencie predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico a zdôraznil, že zďaleka nejde len o bežné hašterenie sa medzi vládou a opozíciou, ale podľa jeho slov práve na Slovensku prebieha totálny kolaps právneho štátu a výrazne obmedzovanie základných ľudských práv. To všetko pod dohľadom ,a v niektorých prípadoch aj vďaka pričineniu, vládnej moci.


Robert Fico to uviedol na dnešnej tlačovej konferencii na zámku v Holíči.. Podľa bývalého predsedu vlády sú v súvislosti s väzobným stíhaním obvinených v korupčných kauzách porušované zásady právneho štátu a ľudské práva. Fico situáciu prirovnáva k 50. rokom minulého storočia a k čistkám československých stalinistov. ,,Sme svedkami zmanipulovaných politických procesov a takého útoku štátnej moci na základy právneho štátu, ktorý znesie porovnanie snáď len s politickými procesmi v Československu," uviedol predseda strany. ,,A osobne si stojím za každým jedným slovom, ktoré som povedal." 

 

img

 

Predseda strany Robert Fico vyzval Európsku komisiu, aby sa začala zaoberať zásadami právneho štátu a ich dodržiavaním na Slovensku. ,,Situácia je natoľko vážna, že musíme začať hovoriť o otvorení zmluvy o Európskej únii. Tá vo svojom článku sedem odsek dva hovorí úplne jasne, že Európska rada môže návrh jednej strany členských štátov alebo na návrh Európskej komisie po získaní súhlasu od Európskeho parlamentu jednomyseľne rozhodnúť o existencii závažného alebo pretrvávajúceho porušenia hodnôt, na ktorých je založená Európska únia."

 

img

 

Taktiež pripomenul informácie z tajnej správy Slovenskej informačnej služby o existencii skupiny vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorá ovplyvňuje svedkov a manipuluje svedeckými výpoveďami.

 

„Budeme veľmi konkrétni a najmä chceme odkázať našim českým priateľom, čo sa stalo na Slovensku, keď sa moci ujali blázni, daňoví a pozemkoví podvodníci, obchodníci s drogami a sexuálni devianti,“ komentoval dôvody tlačovej konferencie predseda strany.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies