Podielové fondy skončili minulý týždeň v mínuse

NETKY.SK • 18 Január 2017, 11:02 • 2 min
Podielové fondy skončili minulý týždeň v mínuse

BRATISLAVA - Prílev prostriedkov v otvorených podielových fondoch sa v predchádzajúcom týždni zastavil. Čisté predaje boli v mínuse 20,3 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Týždeň predtým fondy vykázali kladné čisté predaje za 135,4 tis. eur. Podľa údajov Slovenskej asociácie správcovských spoločností celkové predaje fondov spravovaných jej členmi dosiahli v uplynulom týždni 27,4 mil. eur. Spätné nákupy predstavovali sumu 47,6 mil. eur.


Z ôsmich kategórií fondov boli v pluse len dve. Zmiešané fondy mali kladné čisté predaje takmer 2 mil. eur a realitné fondy boli v pluse 1,36 mil. eur. Na druhej strane najvyššie záporné čisté predaje vykázali dlhopisové fondy v objeme 17,7 mil. eur.


V rámci správcovských spoločností mala v uplynulom týždni najvyššie kladné čisté predaje firma Asset Management Slovenskej sporiteľne, a to 3,4 mil. eur. Naopak, na opačnom konci rebríčka sa ocitol správca ESPA (AM SLSP) so zápornými čistými predajmi za 19,4 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies