Pôda je po víkende premočená, zaplavená, situácia nie je však dramatická

NETKY.SK • 22 Február 2016, 14:35 • 2 min
Pôda je po víkende premočená, zaplavená, situácia nie je však dramatická

BRATISLAVA - Víkendové dažde poľnohospodársku pôdu opäť premočili.

slovakia

left justify in out

"Z regiónov zatiaľ Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komore (SPPK) po víkende nenahlásili poľnohospodári žiadnu kritickú situáciu na poliach," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa SPPK Jana Holéciová.

 

"Poľnohospodárske podniky hovoria, že majú aj také parcely, ktoré sú v niektorých častiach zaplavené. Košická regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora dnes uviedla, že situácia nie je však dramatická. Na mnohých miestach sa zbiera voda, polia sú podmáčané," priblížila.

 

Ani Levická regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora nehlási po skončení víkendu dramatickú situáciu. "Hron má vysoký stav, ktorý pociťujú najmä nižšie položené poľnohospodárske pozemky. Keďže terén je mokrý, do polí sa zatiaľ nedá ísť. Poľnohospodári budú vedieť presne vyhodnotiť situáciu a zrátať prípadné škody až potom, ako voda opadne," dodala Holéciová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies