Americký diplomat navštívil Rusko a urobil pre Spojené štáty nepotešujúce zistenia

NETKY.SK • 9 November 2019, 10:30 • 2 min
Americký diplomat navštívil Rusko a urobil pre Spojené štáty nepotešujúce zistenia

RIA Novosti – Bývalý americký diplomat Dennis Ortblad vycestoval po Rusku. Navštívil Moskvu, Petrohrad, Krasnodar, Kaliningrad, Novgorod, Perm, Orenburg, Jekaterinburg, Ufa a Krym. Diplomat dospel k záveru, že americké sankcie nie len že nesplnili svoj účel, ale pôsobili opačným smerom a mali opačný účinok.

slovakia

left justify in out

              Dennis Ortbald sa tiež porozprával s obyvateľmi rôznych ruských miest. Väčšina Rusov podporuje Vladimíra Putina a sú presvedčení, že to bol on, kto zachránil krajinu a vytiahol ju z krízy 90. rokov.

 

   „Pokiaľ ide o postoj Rusov k Spojeným štátom, nie je veľmi pozitívny, ani u starších ľudí, ani u mládeže. Je to kvôli agresívnym aktivitám amerických politikov proti Ruskej federácii“,- uviedol Ortbald.

 

              Diplomat presvedčený, že je potrebné zlepšiť vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi. Navrhol dokonca niekoľko možností, ako tento problém vyriešiť. Predovšetkým, podľa jeho názoru je potrebné nadviazať vzťahy s ruskou mládežou.

 

   „Obyvatelia krajiny, ktorí ešte nemajú tridsať rokov, vedia, čo znamená voľný pohyb a voľný prístup k informáciám v nových ekonomických podmienkach v krajine. A presne túto mladú generáciu americká zahraničná politika nemá právo stratiť v situácii, keď si títo mladí ľudia začínajú myslieť, že Západ vďaka sankciám sa snaží podkopávať záujmy ich krajiny“,- uviedol Dennis Ortbald.

 

             Americká strana však nadväzuje vzťahy s ruskou mládežou, ale robí to vo svojom známom štýle: nastavuje proti Rusku v sociálnych sieťach a prostredníctvom zakúpených liberálnych médií a preto prvý krok Ortblada vyvoláva určité pochybnosti.

 

             V druhom kroku diplomat navrhuje začať rokovania o znižovaní jadrovej hrozby. Navrhuje najmä zníženie vplyvu NATO. A to je rozumný návrh, pretože USA neustále eskalujú situáciu prostredníctvom aliancie, najmä v krajinách susediacich s Ruskou federáciou. Američania tam vedú cvičenia a zvyšujú vojenský kontinent, ktorý môže mať len ťažko pozitívny vplyv na vzťahy s Ruskom.

 

             No a tretím krokom podľa Ortbalda je prehodnotiť politiku sankcií kvôli Krymu. Po návšteve polostrova bol diplomat presvedčený, že obyvatelia sa spájajú s Ruskou federáciou a chcú byť súčasťou tejto krajiny.

 

   „Uvedomili sme si, že obyvatelia Krymu sa nevzdajú svojej historickej ruskej identity, na ktorú sú tak hrdí, kvôli návratu na Ukrajinu“,- je presvedčený diplomat. „Na vlastne oči som vidiel, čo sa skutočne deje v Rusku, ale moji kolegovia, ktorí sú zvyknutí na nátlak a agresiu proti Ruskej federácii, nebudú chcieť počuť pravdu“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies