Pochutnajme si na krkovičke

NETKY.SK • 25 September 2017, 09:00 • 2 min
Pochutnajme si na krkovičke

BRATISLAVA - Ak patríte medzi milovníkov mäsa ste na správnej "adrese". Tento týždeň vás chceme inšpirovať receptami na prípravu jedál z krkovičky.

slovakia

left justify in out

Zapečená krkovička v marináde

 

Potrebné suroviny: 8 plátkov bravčovej krkovičky, 10-12 strúčikov cesnaku, soľ, 2 veľké cibule

Na marinádu: 4 PL oleja, 4 PL sójovej omáčky,10 PL pikantného kečupu, 1 PL medu, 1 PL sladkej mletej papriky,1 ČL čierneho korenia

 

Príprava receptu: Krkovičku naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom a pokladáme na vymastený pekáč. Nakrájanou cibuľou zakryjeme mäso. Prípravime si marinádu zmiešaním všetkých potrebných surovín a vylejeme na pripravené mäso s cibuľou. Pečieme cca 1-1,5 hodiny na 180 stupňov. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

 

obrazok

 

Krkovička na šošovici

 

Potrebné suroviny: bravčová krkovička, šošovica, konzerva sekaných paradajok, 3 ČL paradajkového pretlaku, cesnak, provensálske bylinky, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika

 

Príprava receptu: Vopred namočenú šošovicu dáme do zapekacej misy a zalejeme trochou vody. Pridáme konzervu paradajok, provensálske bylinky, 2-3 pretlačené cesnaky a cca 3 ČL paradajkového pretlaku. Poriadne premiešame. Navrch poukladáme plátky osolenej, okorenej a opaprikovanej krkovičky. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým mäso nie je upečené. Počas pečenie môžete občas polievať výpekom.

 

obrazok

 

Zapečená krkovička v rúre

 

Potrebné suroviny: zemiaky, krkovička, plátkový syr, smotana na šľahanie,soľ, mletá paprika a korenie

 

Príprava receptu: Zemiaky narežeme na kolieska okoreníme čiernym mletým korením, soľou a mletou paprikou. Poriadne ich premiešame aby korenie bolo rovnomerne rozložené po všetkých zemiakoch. Na zemiaky poukladáme krkovičku narezanú na plátky a a prikryté zapečieme v rúre na cca 1,5 hodiny. Po hodine a pol vytiahneme pekáč z rúry na krkovičku naukladáme plátkový syr a zalejeme to smotanou na šľahanie a dáme ešte zapiecť do rúry.

 

obrazok

 

Plnená krkovička

 

Potrebné suroviny: cca 2 kg krkovičky bez kosti

Na marinádu: 2 PL citrónovej šťavy, 4 PL bieleho vína, 3 PL horčice, 1 PL medu, 2 PL oleja, 1 1/2 ČL soli

Náplň: 10 plátkov údeneho mäsa, 10 plátkov syra, 150 g šampiňónov

 

Príprava receptu: V miske zmiešame všetky suroviny potrebné na marinádu. Krkovičku umyjeme a narežeme, no nie úplne. Medzi zárezy následne vložíme údené mäso, syr a šampiňóny. Mäso potrieme olejom a zalejeme marinádou. Pripravené mäso zabalíme do alobalu a pečieme cca 2 hodiny pri 200 stupňoch.

 

obrazok

 

Kastrólová krkovička

 

Potrebné suroviny: bravčová krkovička, cibuľa, cesnak, lečo, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, olej, petržlenová vňať, zelerová vňať

 

Príprava receptu: Mäso nakrájame na menšie, 1 cm hrubé rezne. Do rozpáleného kastróla nalejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu a udusíme. Potom pridáme cesnak nakrájaný na prúžky, popražíme. Do zmesi ukladáme postupne mäso a opekáme aby sa zatiahlo. Posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame. Pridáme sladkú papriku a necháme, nech pustí farbu. Môžeme na chvíľu stiahnuť z ohňa, aby neprihorela. Pridáme trochu zelerovej vňate a opäť premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením. Nakoniec posolíme, podlejeme studenou vodou a necháme dusiť, cca 3/4 hodinu, záleží od mäsa. Keď je mäsko mäkké, pridáme lečo a necháme spojiť chute.

 

obrazok

 

Prajeme dobrú chuť!

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies