Tatar si pripísal ďalšie dva body, Montreal naďalej naháňa playoff

NETKY.SK • 31 Január 2020, 08:20 • 2 min
Tatar si pripísal ďalšie dva body, Montreal naďalej naháňa playoff

USA - Minulý týždeň si doprial pár dní voľna pri mori z dôvodu konania zápasu hviezd. Tomás Tatar však na svoju produktivitu v tejto sezóne nadväzuje.

slovakia

left justify in out

Úžasná forma

Vo štvrtkovom zápase NHL sa slovenský hokejový útočník dvoma bodmi zaslúžil o triumf Montrealu na ľade Buffala. Tatar najprv asistoval pri víťaznom góle Brendana Gallaghera a potom gólom do prázdnej bránky pridal poistku na 3:1. V tejto sezóne má odchovanec slovenského hokeja na konte už 18 gólov a 28 asistencií a so 46 bodmi je suverénne najproduktívnejší hráč Montrealu. Philip Danault na druhom mieste má o deväť bodov menej.

 

img

 

Skóroval aj Kovaľčuk 
V zápase proti Buffalu Tatar odohral 16:23 min s bilanciou 1 gól, 1 asistencia, 2 strely na bránku, 2 plusové body. Prvou hviezdou sa stal Gallagher, ktorý oslávil návrat na ľad po šesťzápasovej zdravotnej absencii víťazným gólom. Ešte predtým v úvodných sekundách druhého dejstva skóroval aj ruský "snajper" v službách Canadiens Iľja Kovaľčuk. Odpovedal tak na úvodný - presilovkový gól z hokejky Jacka Eichela z 8. min prvej tretiny.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Русские в НХЛ (@russian_nhl),

 

Buffalo zaostáva

Tridsiaty presný zásah kapitána tímu Sabres v tejto sezóne nestačil ani na zisk bodu. Montreal vyhral piaty z ostatných siedmich zápasov, ale stále je vo Východnej konferencii až jedenásty s odstupom 8 bodov na ôsmu Carolinu. Hneď za ním je s mankom ďalších dvoch bodov práve Buffalo.

 

img

 

Pozápasové vyjadrenia
"V prvej tretine to bolo z našej strany ospalé, potrebovali sme zrýchliť pohyb. Bolo treba dostať viac pukov za chrbát obrany súpera. Hoci tam nebolo veľa priestoru, v druhej tretine sme si už počínali lepšie. Začali sme produkovať svoju hru," zhodnotil Brendan Gallagher na webe nhl.com. "V prvej polovici prvej tretiny sme hrali pred ich obrancami a strácali veľa pukov v neutrálnej zóne. Keď sme zrýchlili hru a dostávali sa s pukom za ich obrancov, začali sme si vytvárať šance a prišli aj góly," vysvetlil tréner Montrealu Claude Julien.



Nočné zápasy v NHL:

Buffalo - Montreal 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16:23 min, 1 gól, 1 asistencia, 2 strely na bránku, 2 plusové body

New Jersey - Nashville 5:6 po sn (1:2, 3:1, 1:2 - 0:0, 0:1)
Arizona - Los Angeles 2:3 pp (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona