Počet utečencov pri gréckom pobreží, ktorí prišli na lodiach, sa strojnásobil

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 12:29 • 2 min
Počet utečencov pri gréckom pobreží, ktorí prišli na lodiach, sa strojnásobil

ATÉNY - Počet utečencov zadržaných na lodiach pri gréckom pobreží sa v prvých troch mesiacoch tohto roka viac než strojnásobil.

slovakia

left justify in out

Od januára do marca dorazilo do Grécka po mori 10.445 ľudí. Len v treťom mesiaci tohto roka ich bolo 6493, pričom najviac sa vylodilo na ostrovoch ležiacich neďaleko Turecka, oznámila dnes grécka pobrežná stráž.

 

Za rovnaké obdobie minulého roka prišlo týmto spôsobom do Grécka 2863 migrantov.

Pašeráci dostávajú utečencov do Grécka rôznymi spôsobmi. Plavby na lodiach patria medzi najdrahšie a často sa končia tragicky.

 

Eurokomisár pre migráciu a občianstvo Dimitris Avramopulos v stredu počas návštevy Atén povedal, že Európska únia je znepokojená súčasným azylovým systémom, keď sa musí o utečencov postarať krajina, na územie ktorej vstúpili najskôr a ostatné krajiny EÚ ich tam môžu vrátiť. Toto pravidlo finančne veľmi zaťažuje najmä južné krajiny EÚ, ako sú Grécko a Taliansko. Brusel si podľa Avramopulosa "uvedomuje, že sa niečo musí zmeniť".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies