Počet prípadov koronavírusu v Moskve rapídne stúpol. Sprísňujú opatrenia

NETKY.SK • 10 Jún 2021, 08:15 • 2 min
Počet prípadov koronavírusu v Moskve rapídne stúpol. Sprísňujú opatrenia

MOSKVA - Ruské hlavné mesto tento týždeň zaznamenalo prudké zvýšenie počtu infekcií koronavírusom a úrady uviedli, že sa bude sprísňovať nosenie rúšok a rukavíc.

slovakia

left justify in out

V stredu štátna pracovná skupina pre koronavírus informovala, že v Moskve odhalili 4 124 nových prípadov nákazy čo bolo 40-percentné zvýšenie v porovnaní s nedeľňajším počtom 2 936.

 

img

 

Moskovské úrady v stredu oznámili plány na opätovné otvorenie poľných nemocníc a zintenzívnenie nosenia rúšok a rukavíc, pretože epicentrum vypuknutia Ruska hlásilo najvyšší počet nových prípadov od začiatku roku 2021.

 

Prečítajte si: Rusko zablokovalo niektoré kontroverzné koncepcie Valného zhromaždenia OSN

 

„Epidemiologická situácia v Moskve sa zhoršuje. Počet prípadov rastie,“ uviedol Jevgenij Dančikov, ktorý vedie hlavné riaditeľstvo pre dohľad v kancelárii moskovského starostu.

 

img

 

Uviedol taktiež, že vynucovanie nosenia rúšok a rukavíc vo verejnej doprave, v obchodných centrách a na iných verejných miestach sa sprísni. Za porušenie tejto povinnosti môžu uložiť pokutu do 5-tisíc rubľov.

 

img


"Situácia je naďalej zložitá. Dennodenne zaznamenávame nárast infekcií," uviedol Sobyanin v televíznych prejavoch s tým, že v ruskom hlavnom meste je obsadených okolo 10 000 nemocničných lôžok.


Rusko doteraz nahlásilo 5,1 milióna prípadov nákazy koronavírusom a 124 895 úmrtí na ochorenie COVID-19.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies