Počet obyvateľov Kanady sa s prispením imigrácie zvýšil o viac než milión

NETKY.SK • 23 Marec 2023, 17:0 • 2 min
Počet obyvateľov Kanady sa s prispením imigrácie zvýšil o viac než milión

OTTAWA - Počet obyvateľov Kanady sa vlani zvýšil o viac než jeden milión, pričom väčšinu z tohto počtu tvorili prisťahovalci. Celkový počet obyvateľov v januári dosiahol 39.566.248.

slovakia

left justify in out

V kanadských dejinách ide o prvý viac než miliónový ročný prírastok populácie. Podľa údajov kanadského štatistického úradu (Statistics Canada) v roku 2022 pribudlo 1.050.110 obyvateľov a viac než 95 percent z nich boli imigranti. Ak bude populácia v Kanade aj naďalej rásť súčasným tempom, podľa kanadského štatistického úradu by sa počet obyvateľov krajiny mohol zdvojnásobiť o približne 26 rokov.

 

img

 

Kanada zaznamenáva najrýchlejší populačný rast v skupine siedmych najvyspelejších krajín sveta G7. Tam patrí aj Francúzsko, Japonsko, Nemecko, Spojené kráľovstvo, Taliansko a USA. Nárast obyvateľstva v rozvinutých krajinách sveta sa pritom spomaľuje. Štatistický úrad v spojitosti s prisťahovalectvom upozornil na nové výzvy v niektorých oblastiach krajiny, vrátane zlepšenia úrovne bývania, infraštruktúry, dopravy a služieb. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona