Rusi varujú Britániu: Ak pokus zopakujete, lietadlo bude zostrelené!

NETKY.SK • 17 August 2022, 12:43 • 2 min
Rusi varujú Britániu: Ak pokus zopakujete, lietadlo bude zostrelené!

MOSKVA/LONDÝN - Ruské ministerstvo obrany varovalo Britániu pred plánovaným preletom ich prieskumného lietadla RC-135.

slovakia

left justify in out

Británia mala do Ruska zaslať formálne oznámenie o tomto prelete, Rusi považujú túto akciu Spojeného kráľovstva za „čistú provokáciu."  Ich ministerstvo obrany tiež uviedlo, že „Všetky možné dôsledky tejto zámernej provokácie budú ležať výlučne na britskej strane.

 

Z domova: Poslanec Kremský s dobrou správou pre Slovensko

 

img

 

Británia medzitým oznámila, že pilot RAF RC-135W Rivet Joint bol už donútený ruskou stíhačkou MIG-31 opustiť ruský vzdušný priestor. 

 

„Ruské prúdové lietadlo MiG-31 vykonalo nebezpečný blízky prelet lietadla RAF RC-135W Rivet Joint, keď v pondelok 15. augusta vykonávalo rutinnú operáciu v medzinárodnom vzdušnom priestore nad Nórskym a Barentsovým morom. Lietadlo Spojeného kráľovstva bolo v spojení s ruským civilným riadením letovej prevádzky a jeho posádka fungovala bezpečným a profesionálnym spôsobom, " uvádza sa v stanovisku Británie. 

 

img

 

Vzťahy medzii oboma krajinami sa od začiatku vojny na Ukrajine zhoršujú, Rusi Britom vyčítajú najmä pomoc Ukrajine. Británia a Dánsko sa pritom minulý týždeň na rokovaní v Kodani dohodli, že dodajú na Ukrajinu ďalšie zbrane a nemalé finančné čiastky. 

 

Zo sveta: Zelenskyj: „O vojne som vedel dopredu, ľudí som nevaroval, aby neušli."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies