Počet mŕtvych v Pakistane narastá. Povodne zničili domy, cesty aj most

NETKY.SK • 16 Apríl 2024, 11:15 • 2 min
Počet mŕtvych v Pakistane narastá. Povodne zničili domy, cesty aj most

Národný úrad pre zvládanie katastrof (NDMA) v pondelok 15. apríla uviedol, že za posledné tri dni zahynulo v Pakistane pri nehodách súvisiacich s dažďom 39 ľudí.

slovakia

left justify in out

NDMA vo svojom vyhlásení uviedol, že počas prebiehajúcich dažďov bol najviac postihnutý východný Pandžáb, kde zahynulo 21 ľudí. Sedem ľudí zahynulo pri zrútení strechy a údere blesku v juhozápadnej provincii Balúčistán, zatiaľ čo osem ľudí vrátane detí zahynulo pri zrútení strechy ich domov v severozápadnej provincii Khyber Pakhtunkhwa.

V Pakistanom kontrolovanom Kašmíre zahynuli dvaja ľudia po tom, ako skĺzli do rieky, zatiaľ čo jeden muž zomrel po tom, ako ho zasypala lavína v severnom regióne Gilgit-Baltistan, dodal NDMA. V Balúčistane bolo poškodených celkovo 37 domov, jeden most a dve cesty, zatiaľ čo v Khyber Pakhtunkhwa sa zrútilo 15 domov.

NDMA vo svojom odporúčaní zverejnenom v pondelok uviedol, že od utorka sa v krajine očakáva nový dážď, v dôsledku ktorého sa na väčšine územia krajiny očakávajú rozsiahle dažde, veterné smršte a búrky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Xinhua News Agency
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies