Počet mŕtvych pod kolesami vlaku za prvý polrok stúpol

NETKY.SK • 5 August 2015, 11:11 • 2 min
Počet mŕtvych pod kolesami vlaku za prvý polrok stúpol

BRATISLAVA - Počet ľudí, ktorí zomreli v prvom polroku 2015 pod kolesami vlaku v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka stúpol.

slovakia

left justify in out

Vlani ich bolo 53, tento rok 62, informovala agentúru SITA hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková. Vlani spáchalo za prvých šesť mesiacov samovraždu 20 ľudí, tento rok 33. Počet ťažko zranených však klesol, v tomto roku ich bolo 20, v minulom 28.


ŽSR zaznamenali v prvom polroku 121 nehôd, tento počet takisto stúpol, a to o 10 prípadov. Patria sem zrážky či vykoľajenie vlaku, požiar železničného vozidla, úraz osoby spôsobený vlakom či zrážka a vykoľajenie železničného vozidla pri posune. "Taktiež sem patria zrážky na železničných priecestiach," upozornila hovorkyňa ŽSR. Za prvých šesť mesiacov sa vlak zrazil na železničnom priecestí s vodičmi, chodcami a cyklistami 25-krát. Vlani bolo zrážok 23. Pri nehodách na priecestiach zomrelo sedem ľudí, za prvých šesť mesiacov 2014 päť osôb.


Na zariadeniach Železníc Slovenskej republiky vznikla škoda 73 848,40 eur, v predchádzajúcom období to bolo 21 648,47 eur. Pre nehody meškalo 611 osobných vlakov a 86 nákladných. "Aj vzhľadom na stúpajúci počet nehôd a počet osôb usmrtených vlakom neustále apelujeme na účastníkov cestnej premávky a aj na ostatné osoby, aby prehodnotili svoje správanie pri prechádzaní cez železničné priecestie a pri pohybe v blízkosti železničnej trate, počínali si mimoriadne opatrne a dodržiavali ustanovenia zákona o premávke na pozemných komunikáciách a zákona o dráhach," uviedla Martina Pavliková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies