Počas piatich „nepovolených návštev“ bol 4-krát v jednom a tom istom dome

NETKY.SK • 24 Február 2024, 09:39 • 2 min
Počas piatich „nepovolených návštev“ bol 4-krát v jednom a tom istom dome

18-ročný štátny príslušník Maďarskej republiky, ktorý má toho podľa zistení „za ušami“ viac než dosť aj v Maďarskej republike možno usúdil, že slovenskí policajti s ním ešte nemali tú česť, a tak sa vybral „úradovať“ na Slovensko.

slovakia

left justify in out

18-ročný štátny príslušník Maďarskej republiky, ktorý má toho podľa zistení „za ušami“ viac než dosť aj v Maďarskej republike možno usúdil, že slovenskí policajti s ním ešte nemali tú česť, a tak sa vybral „úradovať“ na Slovensko.

Nevedno podľa čoho si za teritórium svojej trestnej činnosti vybral Slovenské Nové Mesto (okr. Trebišov), ale práve tu sa v posledných mesiacoch pohyboval a páchal trestnú činnosť. Prvýkrát sa v meste objavil ešte v novembri (2.11.) minulého roku, keď vstúpil na pozemok jedného z obývaných rodinných domov a zo zeme vybral železné stĺpiky, a potom ešte z vonkajšej garáže zobral fúriky, plechy a odkvapové rúry.

Potom sa však na nejaký čas odmlčal a na miesto činu sa vrátil až tento mesiac. Zaujímavé je však to, že sa vrátil 4-krát, a 4-krát sa vrátil do toho istého domu. Najprv 4. februára po tom, čo vykopol vchodové dvere a poškodil sklenenú výplň na vonkajšej prístavbe jedného z rodinných domov, z nej odcudzil motorovú pílu a krovinorez.

O pár dní (7.2.) sa vrátil. Po prekonaní zámku dverí sa mu podarilo dostať do domu, odkiaľ následne odcudzil práčku, žmýkačku a rôznu drogériu osobnej potreby. Potom ešte vošiel do prístavby a odtiaľ vzal sošku a drevenú vázu.

Po takmer 10 dňoch (16.2.) prišiel opäť do rovnakého domu. Spod dreveného prístrešku odcudzil elektromotor, rovnakým spôsobom, ako predtým, sa dostal do vnútra domu a z kuchyne odcudzil rôzny riad a potraviny, poškodil chladničku a so sebou vzal ešte oblečenie a kozmetiku.

Štvrtýkrát bol v rovnakom dome v utorok (20.02.). Rovnakým spôsobom, ako dovtedy, sa mu už do domu dostať nepodarilo, a tak rozbil sklenenú výplň na oknách a vošiel do priestorov obývacej izby. Ani táto návšteva sa nezaobišla bez odcudzených veci – muž si so sebou „pribalil“ hodinky, záclonu, holiaci strojček, rôzny riad i cestovný kufor.

Nebyť vynikajúcej vzájomnej spolupráce policajtov Obvodného oddelenia Policajného zboru Streda nad Bodrogom, trebišovským kriminalistom a v neposlednom rade i maďarským kolegom, možno by „sused z Maďarska“ chodil na naše územie aj naďalej. Všetky skutky, ktorých sa na základe získanej dôkaznej situácie dopustil, boli spojené do spoločného konania.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove z prečinu porušovania domovej slobody, po vykonaní potrebných procesných úkonov, obvinil 18-ročného Zoltána z Maďarskej republiky. Trebišovský vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby, aby ďalej nepokračoval v trestnej činnosti. O jeho ďalšom osude tak bude rozhodovať súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj: MINV SR (www.minv.sk), Foto: FB, Ilustračné.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies