Počas sviatkov bolo v Thajsku takmer 3000 nehôd, zomreli stovky ľudí

NETKY.SK • 4 Január 2016, 12:05 • 2 min
Počas sviatkov bolo v Thajsku takmer 3000 nehôd, zomreli stovky ľudí

BANGKOK - Thajské úrady zaznamenali v období na prelome rokov 2015 a 2016 na tamojších cestách viac než 3000 dopravných nehôd, pri ktorých zahynulo vyše 340 ľudí. Oznámila to dnes thajská vláda.

slovakia

left justify in out

Počas štátnych sviatkov od 29. decembra do 3. januára zaevidovala kancelária pre monitorovanie katastrof celkovo 3092 dopravných nehôd, informuje agentúra DPA. Vysoký počet tragických nehôd thajské úrady prisudzujú mimoriadne vysokému počtu osôb presúvajúcich sa počas prázdnin z miest na vidiek, ako aj nezodpovednej jazde pod vplyvom alkoholu.


Táto tragická bilancia má v Thajsku rastúci charakter i napriek iniciatíve vojenskej vlády, ktorá spustila kampaň zameranú na bezpečnosť cestnej premávky. Polícia začala tiež konfiškovať autá vodičom jazdiacim pod vplyvom alkoholu.


Správa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre rok 2015 konštatovala, že Thajsko je v miere obetí dopravných nehôd v celosvetovom rebríčku na druhom mieste po Líbyi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies