Počas Silvestra sa 27 ľudí zranilo pyrotechnikou

NETKY.SK • 1 Január 2014, 09:16 • 2 min
 Počas Silvestra sa 27 ľudí zranilo pyrotechnikou

BRATISLAVA - Deväť detí do 18 rokov sa počas osláv príchodu nového roka otrávilo alkoholom.

slovakia

left justify in out

Tohoročné oslavy príchodu nového roka s pyrotechnikou si vyžiadali menej zásahov zdravotníckych záchranárov ako vlani. Počas Silvestrovskej noci záchranná služba pomáhala v 27 prípadoch úrazov pyrotechnikou, vlani mali výjazd k 37 takýmto prípadom, pričom jeden bol vtedy smrteľný. „Tento rok sa vážny úraz stal v Košiciach, kde mužovi hodili do hlavy fľašu od šampanského,“ informoval Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky. Zraneného s vážnym poranením previezli do nemocnice.

Počas Silvestrovskej noci opäť zasahovali aj pri deťoch, ktoré požili alkohol. Na Slovensku si takto spôsobilo ťažkú otravu alkoholom deväť mladých ľudí do 18 rokov. Všetci skončili v nemocnici. 

Na tiesňové linky záchrannej zdravotnej služby počas noci na prelome rokov zaznamenali 1148 volaní. Najviac ich bolo v Prešovskom kraji (155 volaní), v Bratislavskom kraji mali 144 hovorov na tiesňové linky zdravotníckych záchranárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies