Prezidentka SR sa ocitla v rebríčku najvplyvnejších ľudí Európy

NETKY.SK • 3 December 2019, 06:41 • 2 min
Prezidentka SR sa ocitla v rebríčku najvplyvnejších ľudí Európy

BRUSEL - Spravodajský portál Politico zaradil vo včerajších hodinách hlavu Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú medzi 28 najvplyvnejších ľudí v Európe.

slovakia

left justify in out

Rebríček vedie francúzsky prezident Emmanuel Macron, sú v ňom nemecká kancelárka Angela Merkelová, ruský prezident Vladimír Putin, britský premiér Boris Johnson, ale aj švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová či Nemka Carola Racketeová, kapitánka lode zachraňujúcej migrantov.

 

img

 

Podľa servera Politico ponúka Čaputová pre progresívcov v strednej a východnej Európe nádej, že možná je aj iná budúcnosť. Server ju označuje za eurofilku a liberálku v regióne sužovanom plazivým autoritárstvom a protikorupčnú bojovníčku.

 

img

 

Aj keď je prezidentská funkcia na Slovensku zväčša ceremoniálna, Čaputovej sa ju už podarilo využiť ako platformu na zmenu politického diskurzu na témy ako je korupcia, životné prostredie a práva LGBTI komunity, všíma si server Politico, ktorý každoročne zostavuje rebríček osôb utvárajúcich európsku politiku.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies