Odvety osemfinále v klasickom formáte, potom už len v dvoch krajinách

NETKY.SK • 10 Júl 2020, 8:57 • 2 min
Odvety osemfinále v klasickom formáte, potom už len v dvoch krajinách

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) potvrdila, že zostávajúce odvety osemfinále Ligy majstrov (LM) a Európskej ligy (EL) môžu usporiadať domáce tímy na svojich štadiónoch. Taktiež sa dohodlo, že finálové turnaje súťaží v Lisabone a v štyroch nemeckých mestách sa odohrajú bez divákov.

slovakia

left justify in out

Každý tím si zahrá doma 

UEFA doteraz uvažovala nad tým, že štyri zostávajúce zápasy osemfinále LM - Manchester City - Real Madrid (prvý zápas 2:1), Bayern Mníchov - FC Chelsea (3:0), Juventus Turín - Olympique Lyon (0:1) a FC Barcelona - SSC Neapol (1:1) sa dohrajú na neutrálnej pôde v Portugalsku. Vo štvrtok však potvrdila, že sa uskutočnia na ihriskách domácich tímov.

 

img

Real dokázal doma so City len remizovať 1:1. Teraz ho čaká zápas na Etihad Stadium.

 

UEFA uviedla, že dostala povolenie na odohratie týchto duelov od verejných orgánov v Španielsku, Taliansku, Nemecku a Anglicku. Na štadiónoch pritom bude povolený len malý počet fanúšikov, alebo sa bude hrať pred prázdnymi tribúnami.

 

Športová spravodlivosť aj v EL

V EL musia dohrať osem duelov osemfinále (od 5. augusta), z toho šesť odviet: Manchester United - LASK Linz (prvý zápas 5:0), FC Bazilej - Eintracht Frankfurt (3:0), FC Kodaň - Basaksehir Istanbul (0:1), Šachtar Doneck - VfL Wolfsburg (2:1), Bayer Leverkusen - Glagow Rangers (3:1), Wolverhampton Wanderers - Olympiakos Pireus (1:1). Aj tieto zápasy sa budú hrať na štadiónoch domácich tímov.

 

img

 

"V súlade so zásadou športovej spravodlivosti a so zreteľom na súčasne podmienky rozhodol Výkonný výbor UEFA, že zostávajúce odvety osemfinále LM a EL sa budú hrať na štadiónoch domácich tímov," uvádza sa na oficiálnej stránke UEFA.

 

Výnimka 

Osemfinálové stretnutia EL Interu Miláno s FC Getafe a AS Rím s FC Sevilla odložili ešte pred prvým duelom a uskutočnia sa iba na jeden zápas v auguste v Nemecku.

 

img

 

UEFA vo štvrtok rozhodla, že finálové turnaje súťaží v Lisabone a v štyroch nemeckých mestách sa odohrajú bez divákov. "Vo svetle súčasnej situácie považoval Výkonný výbor UEFA za rozumné, že zápasy by sa mali konať až do odvolania za zatvorenými dverami."

 

Liga majstrov sa dohrá v Portugalsku 

Sezóna LM sa dohrá od 12. do 23. augusta finálovým turnajom za účasti ôsmich klubov v Lisabone. 7. a 8. augusta sú na programe štyri zostávajúce odvety osemfinále.

 

img

Domov SL Benficy Lisabon Estadio da Luiz. Real Madrid tu v roku 2014 získal ušatú trofej po desiaty raz.

 

Účasť vo vyvrcholení najvýznamnejšej klubovej súťaže UEFA už majú istú Paríž St. Germain, Atalanta Bergamo, Atletico Madrid a RB Lipsko. Portugalská metropola bude v domovských stánkoch Benficy a Sportingu v rámci finálového turnaja hostiť štvrťfinále, semifinále i finále.

 

EL v štyroch nemeckých mestách

Záver Európskej ligy sa od štvrťfinále (od 10. augusta) dohrá podobným formátom v štyroch nemeckých mestách - Kolíne nad Rýnom, Duisburgu, Düsseldorfe a Gelsenkirchene. Finále je na programe 21. augusta v Kolíne.

 

img

 

Zmena času úvodného výkopu

Všetky zostávajúce zápasy LM aj EL budú mať úvodný výkop o 21.00 SELČ s výnimkou osemfinálových dohrávok Európskej ligy, z ktorých niektoré sa začnú aj o 18.55 SELČ.

 

Superpohár

Víťazi týchto dvoch súťaží sa stretnú 24. septembra v Budapešti o trofej Superpohár UEFA. Európsku futbalovú sezónu prerušili pre pandémiu nového koronavírusu v marci.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona