Počas rozlúčky kapitána a lodníka lode Hableány budú prítomné aj vojenské zložky

NETKY.SK • 8 Júl 2019, 10:19 • 2 min
Počas rozlúčky kapitána a lodníka lode Hableány budú prítomné aj vojenské zložky

BUDAPEŠŤ - Pozostalí po kapitánovi maďarskej vyhliadkovej lode Hableány Lászlóovi L. si neželajú, aby na piatkovom rozlúčkovom obrade vysypali jeho spopolnené pozostatky do Dunaja. Počas dnešného dňa to uviedol spravodajský server Borsonline.

slovakia

left justify in out

Rodina kapitána nesúhlasí s tým, aby miestom jeho posledného odpočinku bolo zároveň aj miesto tragédie. Napriek tomu sa pozostalí v piatok na rozlúčke zúčastnia, avšak kapitána pochovajú neskôr v úzkom rodinnom kruhu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hableány ⚫️

Príspevok, ktorý zdieľa Zsófia Adrienn Kovács (@zsofienn),

 

Dve maďarské obete zrážky švajčiarskej výletnej lode Viking Sygin s maďarskou vyhliadkovou loďou Hableány pochovajú v piatok 12. júla. V Budapešti to 28. júna oznámil zamestnávateľ obetí, spoločnosť Panoráma Deck Kft.

 

 

Kapitána Lászlóa L. a lodníka Jánosa P. spopolnia a potom ich popol mali pôvodne v rámci lodiarskeho obradu v papierových urnách položiť na budapeštianskom úseku Dunaja do rieky. János P. slúžil predtým aj ako profesionálny vojak v szolnockom prieskumnom útvare, preto sa s ním budú lúčiť aj s vojenskou poctou.

 

 

Počas rozlúčky bude na danom úseku pod Margitiným mostom prerušená plavba. Na obrade sa okrem pozostalých a verejnosti zúčastní aj najmenej 12 lodí, ktorých sirény zaznejú napoludnie. Hovorca Panorámy Deck Kft. Mihály Tóth povedal, že "všetky náklady spojené s pietnou rozlúčkou uhradí podnik."

 

img

 

Na úseku Dunaja od budapeštianskeho Margitinho mostu až po južné hranice Maďarska stále prebieha intenzívne pátranie po ešte jednom nezvestnom Kórejčanovi. Bilancia potopenia lode Hableány medzi piliermi Margitinho mosta po zrážke s výletnou loďou vo večerných hodinách 29. mája je zatiaľ 27 mŕtvych vrátane dvojčlennej posádky. Z Dunaja sa po havárii podarilo zachrániť siedmych kórejských občanov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

bár ne kellene itt lennem #hableany #hajokatasztrofa #katasztrofa #duna

Príspevok, ktorý zdieľa János Haász (@janovr30),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies