Rezort financií čoskoro predstaví dlhoočakávanú daňovo-odvodovú reformu! Príde s nejakými prelomovými nápadmi?

NETKY.SK • 17 Jún 2021, 08:32 • 2 min
Rezort financií čoskoro predstaví dlhoočakávanú daňovo-odvodovú reformu! Príde s nejakými prelomovými nápadmi?

BRATISLAVA - Detaily z daňovo-odvodovej reformy chcel minister financií Igor Matovič (OĽaNO) predstaviť ešte v druhej polovici mája.

slovakia

left justify in out

Rezort financií tvrdí, že daňovo-odvodová reforma je jednou z hlavných tém, ktoré ním v súčasnosti hýbu. „Časový posun spôsobila príprava novely štátneho rozpočtu. Od jej schválenia však rezort financií opäť intenzívne pracuje na prepočtoch, analýzach a spracovaní údajov. Ministerstvo financií očakáva, že finálne práce prebehnú čoskoro,“ povedal tlačový odbor rezortu financií portálu Webnoviny.sk. Dodal, že o termíne predstavenia reformy bude rezort „verejnosť a médiá včas informovať“.


Vo vládnej koalícii politici o daňovo-odvodovej reforme nič nevedia. V rukách nemajú žiadne dokumenty. Známe sú len tri body reformy, o ktorých hovoril Matovič začiatkom mája.

 

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Daňovo-odvodová reforma je neadresná. Každý rok zatne do štátneho rozpočtu poriadnu sekeru

 

Kedy sa reforma dostane na rokovanie vlády, je otázne. Kľúčová bude politická podpora zvyšných vládnych strán. V parlamente sa pravdepodobne neobjaví skôr ako na jeseň. Pôjde o najvážnejšiu zmenu v ekonomickom živote štátu a preto sa nedajú vylúčiť ani politické konflikty.


Šéf finančného výboru parlamentu Marián Viskupič (SaS) hovorí, že momentálne nemá o reforme žiadne informácie. Podobne sa vyjadril aj ďalší člen finančného výboru Tomáš Lehotský (Za ľudí).

 

Minister Matovič pred časom povedal, že reforma bude pre neho osobne a pre OĽaNO „kľúčový moment počas existencie tejto koalície“.

 

Mohlo by vás zaujímať: Matovič obhajuje 25 percentnú DPH! Osamelým matkám chce zvýšiť dávky na 1021 eur



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies