Počas púte na Mariánsku horu záchranári ošetrili 65 ľudí

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 08:43 • 2 min
Počas púte na Mariánsku horu záchranári ošetrili 65 ľudí

LEVOČA – Počas púte na Mariánsku horu, ktorá sa konala tento víkend v Levoči, ošetrili desiati záchranári a dvaja lekári celkovo 65 pútnikov. Traja z nich boli vo vážnom stave.

slovakia

left justify in out

"K najčastejším diagnózam patrili poranenia dolných končatín, výrony členka, bolesti brucha, uštipnutia hmyzom a vysoký tlak u chronických pacientov, ktorí si na púť nevzali potrebné lieky," informovala hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková–Krčová. Ako ďalej uviedla, záchranári ošetrovali aj kolapsy z dehydratácie, keď veriaci zanedbali pitný režim. "Do nemocnice bolo prevezených osem pacientov. Traja z nich boli vo vážnom stave. Dvaja utrpeli infarkt myokardu, a tretí pacient mal ťažkú alergickú reakciu, uštipla ho osa do krku," uviedla hovorkyňa.

 

Falck Záchranná, a.s., robila zdravotnú asistenciu na Mariánskej hore počas púte aj minulý rok. Záchranári vtedy ošetrili 106 ľudí, najmä pre úrazy nôh a alergické reakcie. Transport do nemocnice potrebovalo sedem pacientov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies