Pobrežím ostrovov štátu Papua-Nová Guinea otriaslo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 7 November 2014, 09:59 • 2 min
Pobrežím ostrovov štátu Papua-Nová Guinea otriaslo silné zemetrasenie

SYDNEY - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zasiahlo dnes pobrežie ostrova Nová Británia v štáte Papua-Nová Guinea. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na americkú geologickú službu USGS.

slovakia

left justify in out

Podmorské zemetrasenie malo podľa USGS epicentrum v úzkom prielive medzi juhozápadným pobrežím ostrova Nová Británia a hlavným ostrovom štátu Nová Guinea v hĺbke približne 69 kilometrov. Jeho silu USGS pôvodne stanovila na 6,9, pričom hodnotu následne znížila. Informoval web televíznej stanice al-Džazíra.

 

Podľa austrálskej agentúry Geoscience Australia otrasy mohli cítiť obyvatelia riedko obývaného ostrova Nová Guinea až do vzdialenosti 836 kilometrov od epicentra, pričom škody hrozili do vzdialenosti 67 kilometrov.

 

Úrady nehlásili z oblasti žiadne škody. Tichomorské centrum varovania pred cunami uviedlo, že hrozba prívalovej vlny neexistuje.

 

Papua-Nová Guinea sa nachádza v tichomorskom "ohnivom kruhu", kde sú časté zemetrasenia a sopečné erupcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies