Hasiči naďalej bojujú s požiarom lesa na kopci Veľký Gápeľ

NETKY.SK • 9 Júl 2019, 18:29 • 2 min
Hasiči naďalej bojujú s požiarom lesa na kopci Veľký Gápeľ

BRATISLAVA - Viac ako 100 hasičov naďalej bojuje s požiarom lesa v nedostupnom teréne na kopci Veľký Gápeľ, v katastri obce Bystrá v okrese Brezno.

slovakia

left justify in out

Oba nasadené vrtuľníky doposiaľ zhodili na miesto požiariska viac ako 90-tisíc litrov vody a na hrebeň vyniesli desať oto-vakov a tri podvesné siete s materiálom potrebným na hasenie. Hasičom sa zároveň podarilo vybudovať hadicové vedenie na dopravu vody na miesto požiaru.

 

Pri budovaní vedenia museli na viacerých miestach odstrániť popadané stromy z lesného chodníka. Hasiči budú s požiarom bojovať do zotmenia. O tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Požiar v nedostupnom teréne nahlásili v pondelok 8. júla o 14:00. Hasiči smerovali k požiarisku pešo viac ako hodinu, pričom po ďalšom prieskume si na zásah vyžiadali vrtuľník Letky MV SR, ktorý na hasenie požiaru čerpal vodu z vodnej nádrže Krpáčovo. Vo večerných hodinách hasenie prerušili.

 

 

Na mieste zasahovali hasiči z Modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí skupina Stred a príslušníci z Brezna, Zvolena a Banskej Bystrice.

Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Brezne vyhlásilo v územnom obvode okresu Brezno už v pondelok 1. júla čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. Hrozba platí do odvolania a týka sa lesných pozemkov a ich ochranného pásma, teda 50 metrov od hranice lesa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona