Neustále vstávanie a dominancia v postoji nestačili: Dominik Humburger zaznamenal prvú kariérnu porážku

NETKY.SK • 17 September 2023, 15:20 • 2 min
Neustále vstávanie a dominancia v postoji nestačili: Dominik Humburger zaznamenal prvú kariérnu porážku

Český MMA bojovník Dominik Humburger neuspel v súboji s Michalom Michalskim a po troch kolách mu podľahol na body.

slovakia

left justify in out

Poľský bojovník v priebehu prvého a tretieho kola dokázal Humburgera kontrolovať na zemi a napriek niekoľkým veľmi tvrdým úderom si obe kolá pripísal na svoju stranu.

 

Porážka medzi profesionálmi

 

Humburgerovi tak uštedril premiérovú porážku medzi profesionálmi.

Dočasný šampión strednej váhy RFA nastúpi o necelé dva mesiace v titulovom zápase s Davidom Hoškom, proti ktorému sa pokúsi o návrat na víťaznú vlnu. Hošek si svoju titulovú šancu vybojoval na poslednom turnaji RFA 12, keď zdolal Michala Glosa v 2. kole na TKO. Šampiónsky súboj Hošek vs. Humburger uvidíme už 11. novembra v Prahe.

 

Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.cz.

 


Takedowny a kontrola

 

Humburger mal v zápase výhodu v podobe o 11 cm dlhšieho rozpätia rúk, ktorú však Poliak dokázal negovať svojím neustálym tlakom. Humburgera sa pokúšal brať na zem počas celého priebehu zápasu a niekoľkokrát bol úspešný. Napriek tomu, že Humburger sa dokázal postaviť zo zeme, veľkú časť prvého a tretieho kola strávil pod Michalskim.

 

V druhom kole trafil niekoľko skvelých úderov a na Poliakovi bolo vidno vyčerpanie. Michalski sa v jeho priebehu dostal do problémov, no na ukončenie to Humburgerovi nestačilo.

 

Aj keď si druhé kolo priklonil na svoju stranu, v konečnom súčte to napokon nestačilo. Všetci bodoví rozhodcovia videli vyhrať Michalskeho, pričom jeden z nich dal Poliakovi všetky tri kolá.


Turnaja KSW 86 sa zúčastnil v českých farbách aj Viktor Pešta, ktorý sa po neúspešnom pôsobení v americkej PFL opäť vrátil do ťažkej váhy. Vo svojej premiére pod taktovkou KSW predviedol surovú dominanciu na zemi a Filipa Stawoweho uškrtil už v prvom kole.

 

Šanca na reparát

 

Dominik Humburger touto porážkou upravil svoje skóre na 7-1 a jeho víťazná šnúra je oficiálne pretrhnutá. Nabehnúť na ňu sa pokúsi na spoločnom galavečeri organizácii RFA a IAF pod názvom Special Title Night.

 

Okrem šampiónskeho duelu Humburger vs. Hošek na ňom uvidíme zápasiť o titul Tadeáša Růžičku proti Jacobovi Mikulovi a o titul ťažkej váhy IAF zabojuje proti Alexandrovi Cvernovi. Turnaj prebehne 11.11. a vstupenky naň si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.cz.           




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto/text: ZETAK
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies