Po zrážke vlaku s kamiónom začali trestné stíhanie

NETKY.SK • 28 August 2014, 09:51 • 2 min
Po zrážke vlaku s kamiónom začali trestné stíhanie

BRATISLAVA/BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - V prípade stredajšej zrážky vlaku s kamiónom s návesom, ktorá sa stala na nechránenom železničnom priecestní medzi Bánovcami nad Bebravou a obcou Dolné Naštice je začaté trestné stíhanie vo veci pre ublíženie na zdraví a všeobecné ohrozenie.

slovakia

left justify in out

Zrážka si našťastie nevyžiadala obete, zranilo sa štrnásť osôb, z toho dvaja ťažko. Napriek tomu, že priecestie križovalo poľné cesty, bolo riadne označené dopravnou značkou STOP a značkou, ktorá označovala jednokoľajovú železničnú trať. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, 46-ročný vodič nákladného Mercedesu, ktorý viezol kameň, sa plne nevenoval riadeniu a vošiel na priecestie vo chvíli, keď sa blížil vlak a zrazili sa. Päťdesiatosemročný rušňovodič sa zranil ťažko, liečiť sa bude viac ako 42 dní. Ťažko sa zranil aj 70-ročný cestujúci vo vlaku. S ľahšími zraneniami vyviazalo ďalších dvanásť ľudí vo vlaku, rozsah ich zranení zatiaľ nie je presne špecifikovaný. "Presné okolnosti nehody polícia vyšetruje, taktiež aj mieru zavinenia konkrétnej osoby ukáže až ďalšie vyšetrovanie a znalecké skúmanie", uviedla Antalová.

 

Po nehode na mieste zasahovali všetky záchranné zložky aj dva vrtuľníky. Zranených prevážali do nemocníc v Trenčíne, Nitre, Bojniciach a Partizánskeho. Dychová skúška potvrdila, že ani vodič auta, ani rušňovodič nepili pred jazdou alkohol. Podľa Antalovej sa nehoda stala na priecestí v poli, ktoré využívajú obvykle len poľnohospodárske mechanizmy a v súčasnosti aj vozidlá, ktoré vozia materiál na stavbu cesty R2. Úsek bol po nehode až do večerných hodín neprejazdný, Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zabezpečila v tomto úseku náhradnú autobusovú dopravu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies