Po zemetrasení v Dolnej Lehote vyčíslili škody: Popukaná omietka a poškodené komíny!

NETKY.SK • 5 November 2015, 06:38 • 2 min
Po zemetrasení v Dolnej Lehote vyčíslili škody: Popukaná omietka a poškodené komíny!

DOLNÁ LEHOTA - Škody po zemetrasení s magnitúdou 3,2, ktoré v utorok (3.11.) popoludní zasiahlo niektoré obce v Breznianskom okrese, si podľa starostky Viery Hudíkovej v Dolnej Lehote so 735 obyvateľmi nevyžiadali väčšie materiálne škody.

slovakia

left justify in out

Dnes v obci urobili obhliadku domov a sumarizovali škody. "V troch domoch bola popukaná omietka, spadol jeden komín a jeden sa poškodil. Škody boli našťastie minimálne," reagovala pre TASR Hudíková.

 

Podľa nej niektorí miestni boli ešte aj dnes mierne vystrašení, život v dedine sa však vracia do normálnych koľají.

 

Silné otrasy zeme, ktoré pocítili v celej dedine, ľudia prirovnávali k výbuchu plynu alebo valiacej sa tlakovej vlne. Len starší občania si údajne spomenuli, že kedysi pred 60 rokmi už zažili zemetrasenie, no na rozdiel od utorňajšieho bolo slabšie.

 

Seizmogram Vyhne

 

img

 

 

Seizmogram Liptovská Anna

 

img

 

Zemetrasenie bolo na slovenské pomery pomerne silné. Mapu s epicentrom a pozorovaniami zemetrasenia si môžete pozrieť TU.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies