Po takmer 1,5 roku bude pokračovať proces s veľkopodnikateľom Jozefom Majským

NETKY.SK • 8 Január 2014, 10:51 • 2 min
Po takmer 1,5 roku bude pokračovať proces s veľkopodnikateľom Jozefom Majským

BRATISLAVA - Takmer po 1,5-ročnej prestávke by mal pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku pokračovať proces v kauze tunelovania nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia, v ktorej je obžalovaný veľkopodnikateľ Jozef Majský a jeho dvaja spoločníci.

slovakia

left justify in out

Hlavné pojednávanie je vytýčené na 6. marca. TASR to dnes potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Doteraz sa rok a štyri mesiace vo veci nepojednávalo z dôvodu, že spisový materiál v trestnej veci proti Dávidovi B., ktorý bol odsúdený v samostatnom konaní za spreneveru, bol dávnejšie predložený na Najvyšší súd Slovenskej republiky (NS SR), a to z dôvodu dovolania podaného týmto odsúdeným. NS SR však o dovolaní doteraz nerozhodol. Informovala dnes TASR Kancelária predsedu NS SR.

Naposledy sa v kauze tunelovania nebankoviek pojednávalo na začiatku novembra 2012, kedy bol na programe výsluch bývalého riaditeľa televízie Nova Vladimíra Železného. Svedok vypovedal prostredníctvom telemosta z Brna. Výsluch Železného bol naplánovaný už na viacerých pojednávaniach, až do novembra 2012 sa ho nepodarilo uskutočniť.

Proces s obžalovaným veľkopodnikateľom Jozefom Majským a ďalšími obžalovanými Dávidom B. a Patrikom P. by sa mohol po vytýčený riadneho termínu dostať do záverečnej fázy, pokiaľ nebudú z procesných strán ďalšie návrhy na dokazovanie.

Bývalý Špeciálny súd 27. apríla 2007 odsúdil Jozefa Majským na 12-ročný trest odňatia slobody, Dávida B. na 11 rokov a Patrika P. na desať rokov väzenia. NS SR neskôr verdikt zrušil a pojednávanie pokračuje na ŠTS. Obžalovaní sú v súčasnosti na slobode, okrem Dávida B., ktorý si odpykáva päťročný trest za spomínaný trestný čin sprenevery.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies