VIDEO: Sektu z Česka vyšetrujú pre únos 11-ročného dievčaťa

NETKY.SK • 20 Október 2021, 08:12 • 2 min
VIDEO: Sektu z Česka vyšetrujú pre únos 11-ročného dievčaťa

BRATISLAVA - Podľa doterajších informácií dieťa uniesli vlastní rodičia, ktorí sú členmi známej skupiny.

slovakia

left justify in out

Všetky stopy v pátraní po nezvestnom 11-ročnom dievčati z nemeckého Bavorska vedú k sekte Dvanásť kmeňov pôsobiacej v Českej republike. Jej členmi sú aj biologickí rodičia malej Shalomah, ktorá žila u pestúnov, no v sobotu zmizla. Uniesť ju mali práve rodičia. Polícia v súčasnosti preveruje e-mail iného člena skupiny, ktorý náhradným rodičom údajne poslal e-mail, aby sa o dievča nebáli, pretože sa má dobre. Shalomah žila v rodine v Holzheim-Eppisburg asi 8 rokov. 

 

 

Nemecký odborník na sekty Georg Otto Schmid priblížil fungovanie sekty, ktorá je známa týraním detí vo viere, že vychová lepšiu generáciu a vytvorí lepší svet. "Znamená to, že musia poslúchať, ale absolútne. Nemôžu mať vlastnú vôľu," vyjadril sa. 

 

Prečítajte si tiež: Za každého uneseného misionára na Haiti žiadajú milión dolárov!

 

V minulosti prenikli na verejnosť nahrávky, ako členovia sekty bili vlastné deti. Sekta tiež odmieta povinnú školskú dochádzku. "Ďalšie únosy nepovažujú za vylúčené," varoval odborník v rozhovore pre denník Bild. "Zakladateľ Dvanástich kmeňov povedal, že sekta bude pôsobiť 50 rokov. Potom má opäť prísť Ježiš a prijme deti ako čisté pokolenie, ako svoju nevestu. Deti majú byť na to pripravené," uviedol. Spomínaných 50 rokov od založenia sekty uplynie na budúci rok, a preto sa snažia získať čo najviac detí. Niektorí rodiča sa obrátili na súd, aby svoje deti dostali naspäť. "Asi polovica týchto detí sa vrátila do komunity," dodal expert. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies