Beh na lyžiach:Policajt, ktorý poskytol video dopujúceho Haukeho, čelí obvineniu

NETKY.SK • 25 Marec 2019, 17:10 • 2 min
Beh na lyžiach:Policajt, ktorý poskytol video dopujúceho Haukeho, čelí obvineniu

Seefeld - Príslušník polície, ktorý poskytol video z dopingovej razie v rakúskom Seefelde členom jednej zo skupín sa internetovej sociálnej sieti, čelí obvineniu z porušenia služobného tajomstva.

slovakia

left justify in out

"Ide o porušenie služobného tajomstva s ktorým sa oboznamoval pri výkone funkcie. Obvinený sa priznal. Za tento čin mu hrozí nepodmienečný trest odňatia slobody až vo výške troch rokov," cituje agentúra APA vyhlásenie prokuratúry v Innsbrucku.

 

Na videu, ktoré sa potom ďalej šírilo médiami, je vidieť bežec na lyžiach Max Hauke pristihnutý pri krvnej transfúzii počas MS v severskom lyžovaní.

 

Pred pár týždňami spoločne s ním zadržali ďalších štyroch pretekárov. Rakúšana Dominika Baldaufa, dvoch Estóncov Karela Tammjärva a Andreasa Veerpala a dvojnásobného bronzového medailistu z MS Alexeja Poltoranina.Počas šestnástich razií v Rakúsku a Nemecku zatkli deväť ľudí.

 

Všetkých piatich športovcov už medzičasom prepustili. Najprv vo štvrtok Rakúšanov a Poltoranian, v piatok ich nasledovali po výsluchoch Estónci. Podľa medializovaných informácií sa všetci priznali ku krvnému dopingu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies